Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: czejen »
wydaje mi sie ze to nie jest to co bym chcial ale rzuccie na to okiem wydaje mi sie ze w czerwcu jest mala szanasa na łysiszczke ( nózka troche mi sie zespuła ale byla pełna w środku)
[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2007 przez czejen, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik czejen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
To nie jest łysiczka. Poszukaj we wrześniu ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Absolutna niełysica.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3 / / 0
pozostało czekac do września ...
Uwaga! Użytkownik czejen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
czy to jest muchomor plamisty? przeczytałem opisy, obejrzałem zdjęcia ale jeszcze tu wole zasiegnąć porady.

[ external image ]

i

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
tylko z kąd wziąśc grzybnie?
  • 78 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mootant »
Cleaner pisze:
czy to jest muchomor plamisty? przeczytałem opisy, obejrzałem zdjęcia ale jeszcze tu wole zasiegnąć porady.
To jest muchomor czerwonawy - jadalny i bardzo smaczny. Plamisty ma ciemniejszy kapelusz, śnieżnobiały (nigdy nie czerwieniejący) miąższ i śmierdzi rzodkwią. Poza tym osobiście odradzam wszelkich prób z m. plamistym - jest o wiele bardziej toksyczny od czerwonego.
Uwaga! Użytkownik Mootant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
thx,
tez sie zorietowalem, ze to czerwonawy po nozce, ktorej na foto nie widac.
a plamisty jest ok 4 razy silniejszy od czerwonego, wiec zamiest jesc 2 kapelusze mozna polowe.
poczekam na lipiec/sierpien ;-)
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Noid »
aa... co to jest to, oczywiscie wiedzac już, ze to jest grzyb ale jaki, ten poszukiwany (głowo łamacz :D) czy jakis psiak ?

http://img37.imagevenue.com/img.php?ima ... _708lo.JPG

albo...

http://img150.imagevenue.com/img.php?im ... 1118lo.JPG

tylko... na tych zdjeciach grzybki sa troszke splaszczone
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2007 przez Noid, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Noid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.