Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1151 / 230 / 7
Saard pisze:
Swoją drogą diff elegancko też niweluje porannego kaca, nie mam zielonego pojęcia z czym jest to związane, ale prócz odwodnienia po grubszej zabawie z alco nic innego mi nie jest 0o
Jakieś pomysły?
@scr pisał kiedyś że pomaga też w odstawce giebla.

Alkohol, GBL i benzo agonizują GABA (neuroprzekaźnik hamujący), przed czym organizm się broni (dąży do homeostazy) podbijając glutaminian (neuroprzekaźnik pobudzający, agonista m.in. NMDA). W dodatku receptory GABA downregulują i/lub desensytyzują.
Gdy agonizm GABA mija, mamy kaca, drżenie mięśni i inne nieprzyjemne efekty przez pobudzenie wynikające z nadmiaru glutaminianu i zmniejszonej wrażliwości receptorów GABA.

A co robi difenidyna (i wiele innych dysocjantów)?
Mówiąc nieformalnie, resetuje receptory :cheesy: a mówiąc formalnie, cofa desensytyzację (downregulacji chyba nie da się tak łatwo cofnąć, ale może się mylę), przynajmniej chwilowo. Moim zdaniem w tym difenidyna jest najlepsza ze znanych mi dysocjantów.
I jest antagonistą NMDA, więc uniemożliwia glutaminianowi nadmierne oddziaływanie na ten receptor.
PROFIT.

Saard pisze:
:O
Grubo :P
U mnie takie cuś max 4 dni trwało :D
Myślę że mi wstręt do dyso przejdzie szybciej niż te 2 tygodnie, ale po co się dysocjować tak często jak można przeznaczyć ten czas na tripy na tryptaminach (nie, nie chcę miksować), uprawianie seksu, programowanie i inne przyjemności? Czasem trzeba odpocząć, naprawdę.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 221 / 13 / 0
@up
To wiele wyjaśnia, dzięki za szersze wytłumaczenie :)

Co do częstszej dysocjacji, to ja np. przy diff nie mam problemu z tym, że chce mi się "badać" :P
Nie ma takiego ciśnienia jak przy MXE, że "a może fajnie byłoby sobie przetestować", imho przy tej substancji jest naprawdę solidny potencjał medyczny ^^
  • 77 / 1 / 0
Witam, czy difka nada się jako tako by poleciec ciągiem kilka dni na malutkich dawkach? Nie zalezy mi na zadnym nieogarze czy zwiedzaniu kryształowych swiatów, po prostu chce przemyśleć kilka spraw z różnych punktów widzenia i ogólnie zeby milej sie siedziało, ot taki reset, moje doświadczenie z dysocjantami - kiedys sporo DXM, ktore dawno straciło magię, kilka razy MXE. W jakie dawki celować? 50mg? I jak z tym kwaskiem obchodzić sie z tym nowym wynalazkiem? ktoś moglby wytlumaczyc?
Uwaga! Użytkownik soltys94 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 125 / / 0
dodajesz kwasku cytrynowego mniej wiecej w ilosci takiej jak towaru, zalewasz goraca woda, mieszasz, pijesz. czekasz na faze ;)
  • 3455 / 726 / 9
A co daje to zastosowanie kwasku?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 125 / / 0
substancja sie w tym rozpuszcza chyba i jest bardziej aktywna ?
  • 77 / 1 / 0
Difka to obecnie najlepszy dysocjant? Wnioskuje po tym, ze temat caly czas na górze. Jak byście porównali to do dxm i mxe?

Porównania pojawiły się kilkukrotnie. Używaj opcji "szukaj". /pletz
Uwaga! Użytkownik soltys94 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 125 / / 0
soltys94 pisze:
Difka to obecnie najlepszy dysocjant? Wnioskuje po tym, ze temat caly czas na górze. Jak byście porównali to do dxm i mxe?

Porównania pojawiły się kilkukrotnie. Używaj opcji "szukaj". /pletz
do dxm nie wiem, ale MXE ma zupelnie dla mnie inny profil dzialania/dysocjacji od diffki i mxp. ciężko to porównywać.
  • 1874 / 96 / 127
Jak macie wybor to brac to a nie MXP... Bo tego MXP idzie grama zjesc bez wejscia w hole wiec...
wolna molekula
#mops
  • 1151 / 230 / 7
difenidyna w mikrodawce 5mg + L-DOPA = fhuj szybko działający antydepresant.

Myślałem że dyso mi się znudziły ale przez ostatnie dni eksperymentowałem z prekursorami serotoniny i serotoninergikami, co się skończyło amotywacją i obniżeniem nastroju, bo serotonina obniża dopaminę, a jak serotonina zejdzie/receptory się przyzwyczają to nie działa ani serotonina ani dopamina :( więc w ramach resetu zarzuciłem diph, i kurde, działa :cheesy: żyć mi się zachciało.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.