Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 261 / 16 / 0
podziwiam, nie wiem czy bym dała radę.
No chyba, ze z konkretną osobą non stop przy boku, to jest szansa.

Wisior, tak sama z siebie przestałaś czy coś się stało, ktos narzucił, kazał?

Ja już prawie miałam spokój, tak mi sie wydawało. Ale ostatnio jakaś masakra z ciśnieniem na ćpanie. Nie wiem w co mam głowę włożyć.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2007 przez muertogatito, łącznie zmieniany 1 raz.
810 stawek dziennych za to!
  • 62 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Amina »
Hmmm polecam na zjazdy, no w sumie nie tylko bo nawet podczas brania fajnie polknac- citaxin i depakine chrono- te drugie sa na psychoze maniakalno-depresyjna. w sumie stawiaja na nogi na po dluzszych okresach brania wpadalam w totalne paranoje...ludzie ze mna nie mogli wytrzymac...o wszystko sie czepialam, wszedzie widzialam jakies chore podteksty, glopoty pod moim adresem. no a zeby sie wyczyscic to najlepiej po jakims meetingu ostro sie nawalic jak najbardziej wskazane sa mieszanki, zeby nastepnego dnia chorowac na kaca a nie na zjazd...bynajmniej ja to wole.
a propos myslenia o dragach...hmmm niemoge powiedziec ze jestem uzalezniona- w sumie jak mam to bede brala tak dlugo az sie skonczy, nie potrafie nie wziac jak mam. ale jak juz przestane, to jest w miare spoko...po jakims czesie przestaje w ogole myslec o tym ze istnieje cos takiego jak dragi. na poczatku mialam takie fazy ze jak nie bralam miesiac to nawet snila mi sie feta...totalna paranoja, ale odkad przestalam miec taka zajebista faze jak na poczatku to jakos mnie nie ciagnie...nawet mozna powiedziec ze mnie odrzuca. najwazniejsze to wytrzymac jakies 2-3 miesiecy...jakos sie to da zrobic chociaz ja w tym czasie zastepuje sobie alkiem...wiadomo naloic sie i isc spac...bo wiadomo ze do rana bez niczego sobie tak przyjemnie nie przesiedze. kolejny problem to u mnie to, ze po odstawieniu mam wkrety kompulsywnego jedzenia- stad u mnie wziela sie bulimia na przyklad...no albo z chadu. nie wiem...ale odkad biore te tablety...to nie mam zadnych jazd po braniu....polecam mi sie przydalo... %-D
  • 12 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Benzedryna »
No, doby temat jak już was dobrze orze i jak macie takie paranoje jak opisuje Amina i wchodzi wam psychoza i w ogóle padaka się robi to załatwcie sobie najlepiej przeciwpsychotyki. Neuroleptyki, którymi leczy się psychozy. Najlepiej rispolept, stosowany w początkowych fazach psychoz. Ale nie wiem jak to się ma do brania fety, bo jak oba naraz to chyba się robi max pierdolnik..... Psychoza zmienia osobowość więc już lepiej jej nie mieć.
  • 12 / 1 / 0
Osoby które przedawkowują właśnie ratuje sie głównie lekami obniżającymi ciśnienie krwi czy jakoś tak no i przede wszystkim właśnie neuroleptykami, kiedy delikfent taki ma wyraźne symptomy psychozy. No i też te benzodiazepiny na lęki i stesory, ale to jest uzależniające.
  • 62 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Amina »
Chciałam dodać, że chadziora nie mam przez speedziora...to tak jakos obocznie wczesniej sie zaczelo, a ze biore tabletki od niedawna na chad- bo niedawno dopiero okazalo sie co jest ze mna grane-wczesniej leczylam sie na bulimie, ale nie tedy droga jak sie okazalo- i jeszcze do tego wciagam. Moznaby bylo sie spodziewac, że bede miala jakies odpaly, ale wyobrazcie sobie, ze rano sie budze Rzeska itd. Po prostu od kad biore te tabsy nie mam problemow ani z soba ani ze zjazdami...wiec moze u kogos innego tez zadziala...nie wiem. Poza tym psychoza maniakalno-depresyja jest glownie spowodowana genami, ujawnia sie ok.20-stki, lub wczesniej dopatrywano sie jej przyczyn w nieleczonej depresji. Poza tym z osobowoscia nic sie w sumie az tak nie dzieje poza zmianami nastrojow...na dosc znaczna skale...ale nie jest to taki odpal jak przy innego rodzaju psychozach....jakos ja caly czas jestem soba...no moze tyle ze odkad zaczelam brac depakiny jestem bardziej ustabilizowana. Ale nie o to chodzi...jest medycznie udowodnione, ze osoby z chad maja wieksze tendencje do zarzywania amfataminy niz osoby zdrowe a nawet czesto po nia siegaja niezaleznie od wszelkich porownan. TO TAK W RAMACH DOINFORMOWANIA
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
muertogatito pisze:
podziwiam, nie wiem czy bym dała radę.
No chyba, ze z konkretną osobą non stop przy boku, to jest szansa.

Wisior, tak sama z siebie przestałaś czy coś się stało, ktos narzucił, kazał?

nikt mi niekazal...to by odnioslo wrecz odwrotny efekt
poszlam na dtx zeby odpaczac..zlapac tolerancji bo juz bralam tego tyle ze struwalam sie jak pies.ledwo funkcjonowalam...czulam sie tragicznie,.
na dtx koszmar..wiec jak wyszlam ze szpitala obiecalam sobie ze tam niewroce(co wiazalo sie z tym ze niezacpam).
przedluzalam okres trzezwosci ile sie dalo...mialam potworne bole glowy i czekaly mnie badania czachy wiec chcac niechcac musialam byc trzezwa.
kolejne dni trzezwe jakos lecialy..wkoncu postanowilam ze sprobuje pojsc na leczenie(wiedzialam ze bez tego pojde zacpac na bank a to oznacza ciag kolejny zapewne psychiatryk albo smierc)i poszlam do poradnii i na terapie.

prob wyjscia z nalogu w ciagu 10 lat mialam sporo(sama i z pomoca)...wiem ze tak musi byc i musze swoje przecierpiec-ta proba jest poki co skuteczna...jak zacpam nastepnej juz moze niebyc
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
@wisior, a jak obecnie sie czujesz? po 9 miesiacach trzezwosci masz czasami nawroty zeby przyladowac paska ?
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 802 / 28 / 0
ostatnio non stop...przez lęki...ich mam wiecej niz typowych cisnien.zreszta myslenie o dragach miewam codziennie odkad jestem trzezwa..tylko sa to rozne mysli.(roznego rodzaju)

ostatnio lipa bo boje sie ze poplyne...bo nieczuje sie najlepiej od jakiegos miesiaca-nawet moja psychiatra jak juz wspominalam weszla na temat ,,metadon,, -tzn ze musialam kiepsko wygladac na jej wizycie..

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 12 / 1 / 0
heh, no w ogóle to ja ciebie w sumie podziwiam wisior za ilośc i długość ćpania i w ogóle za odwage i podjęcie decyzji o leczeniu. A jak to się w ogóle stało że sięgnęlaś po narkotyk???
  • 802 / 28 / 0
opisywalam juz ale powiem w skrocie,
wiek 12lat
impreza...bylam schlana alko pierwszy raz w zyciu.spotkalam kolesia ktory wyjal strzykawke ,sreberko i zaproponowal ,,strzal.,,zgodzilam sie.malo pamietam.
wiem,glupota-ale o narkotykach niewiedzialam nic..o uzalenieniach tez zero...i bylam tak pijana ze nic nie ogarnialam.
to tyle....niema oczym pisac...glupota jak nic

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.