Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Czyli moim zdaniem to absolutnie nie
Przynajmniej u mnie...
Jean Cocteau
w sumie wychodzi prawie na to samo.
pozdro
WildMonkey pisze: uważam, że ganja potrafi zmniejszyć małe bóle. Zaobserwowałem, że np wyciśnięcie pryszcza jest mniej bolesne choć pryszczy już dawno nie mam :-D
Wydaje mi sie, że wszystko zależy od receptorów, które są stymulowane bólem. Ból zęba mi po thc nie schodzi, ból głowy to samo, albo już organizm do paracetamolu sie przyzwyczaił.
ale na silniejsze dolegliwości generalnie stosuje coś innego, np. koda + trawa uśmierza o wiele lepiej
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.