To ludzie stworzyli sobie boga.
Podobne działanie jak melisa ma tez podobno Bazylia, mieta, serdecznik, rumianek, lipa, majeranek...
Wszystki to tylko ziółka uspokajające.
melisa do picia, rozpuwasz torebke, dodajesz do ganji zamiast tytexu, skrecasz lola i jest konkretny chillout, akurat zeby posidziec przy kompie:)
:)
Beif pisze: hmm... paliłem melise z torebek i jakoś nie relaxowałem się a smak.... nie komentuje, cholernie ostry w płucach, bez jakiegoś specjalnego smaku
EDIT: Właśnie spaliłem w bongu łyżeczkę stołową melisy. Smak nieco ostry, ale w pewnym momencie przestaje gryźć i wchodzi ładnie. Efekty: rozluźnienie, odprężenie, uspokojenie. Łatwiej zebrać myśli, są klarowniejsze. Generalnie, efekty podobne do wypicia herbatki z podobnej ilości, tylko dużo szybciej wchodzi.
EDIT 2: Chyba będę to częściej palił.
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.