Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 176 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: AquaSky »
Nie wiem jak bys chcial sie zatruc MeOH ziolem przeciez dawaka smiertelna metanolu to ok 30-50 ml czyli caly kielonek czystego MeOH musial bys wypic by wykitowac jesli chodzi o mniejsze toksyczne dawki to wez poprawke ze alkohol sprzedawany na polkach w sklepie moze miec az do 1% metanolu.
Gadalem kiedys z starym Chemikiem ktory pracowal przy analizie alkoholi i zdazaly sie wodki ktore zawieraly do 3% metanolu (to sa te z meliny lub tw wschodnie) sam bylem zaskoczony ta iloscia.
jesli pytacie sie czemu ten nawet 1% metanolu w wodnce nie jest az tak szkodliwy to przypomnijscie sobie co jest odtrotka na zatrucie metanolem... poprostu etanol :D a efekt spozycia duzej dawki metanolu bedzie wiekszy kac nastepnego dnia
wracajac do tematu poedlewanie zila metanolem kopletnie nic nie daje jesli roslince ten metanol nie bedzie do niczego potrzebny to ona go nie wchlonie i pozwoli mu spokojnie doparowac z ziemi.
niektorzy chyba lubie robic eksperymety na roslinkach tylko czemu wybrali sobie akurat MJ? :D
szkoda kasy na takie doprawianie
Wszytko co tu napisałem to prawda... Z przymrożeniem oka :P
  • 11 / / 0
Jak juz ktoś jest obaznany to niech da normalny przeis na typowego skuna a nie pieprzenie a jakimś utlenianiu, które zresztą wcale nic nie daje...
Uwaga! Użytkownik marek_merlin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 1 / 0
CZytaj - nie ma czegoś takiego jak skun chemiczny. Pod wpływem tego wątku zapyałem POLICJANTA, który pracował w narkotykach i potwierdził to. Jedyne czego można dodawać do ziela to hasz (co za odkrycie?). Ten mój powiedzmy znajomy mówi, że jeszcze się nie spotkał z dodawaniem czegokolwiek do ziela.
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: roman »
Tak wogole to chyba jest skunk a nie skun ...
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Tak wogole to chyba jest skunk a nie skun ..
skunk #1 to odmiana IBL, sativa, nie zaden chemiczny dziwolag :nuts:
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 88 / / 0
a mój koleżka dodał do stuffu chemicznych środków czyszczących i ciekawy jestem co z tego wyjdzie.. ide zaraz to przetestować jak przeżyje to opisze co sie działo :)
  • 119 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kret82 »
chemicznych środków czyszczących... ano powodzenia stary, obyś przeżył. Osobiście to spotkałem się z mj nasączaną jakimś owadobójczym gównem - niby jeden buch i ludzie godzinami nie byli w stanie utrzymać równowagi... nie próbowałem tego ścierwa bo też i nie wiem jak bardzo trzeba mieć poryte żeby coś takiego zapalić :nuts:
Oby jak najmniej dilów-pojebów i jaraczy-naukowców... czysta gandzia i kurwa mać tyle powinno styknąć każdemu ^_^ każda domieszka pierdoli ideę palenia moim skromniutkim zdaniem, jeśli chcesz coś więcej/maks banię/super schizy i inne to nic prostszego - przerzuć się na inny drag
Uwaga! Użytkownik kret82 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
A wiesz, że pierdolisz straszne głupoty chłopie? :) Paliłeś Ty kiedyś ziele z Amsterdamu?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 193 / 8 / 0
kret82 pisze:
Osobiście to spotkałem się z mj nasączaną jakimś owadobójczym gównem - niby jeden buch i ludzie godzinami nie byli w stanie utrzymać równowagi...
Też coś takiego słyszałem, że niby w muchozolu nasączyli, ale trudno w coś takiego uwierzyć.
Błędne koło.
  • 119 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kret82 »
Kurwik pisze:
A wiesz, że pierdolisz straszne głupoty chłopie? ]
A wyobraź sobie że paliłem, gdybyś poczytał tr to może i mój byś gdzieś tam znalazł, no i jedyną domieszką z jaką spotkałem się w tym Twoim Amsterdamie to był tytoń w firmowych skrętach. Widziałeś może tam jakąś inną? ... a jeśli nie, to w którym miejscu według Ciebie pierdolę?
Maniak_17 pisze:
kret82 pisze:
Osobiście to spotkałem się z mj nasączaną jakimś owadobójczym gównem - niby jeden buch i ludzie godzinami nie byli w stanie utrzymać równowagi...
Też coś takiego słyszałem, że niby w muchozolu nasączyli, ale trudno w coś takiego uwierzyć.
... z ust mi wyjąłeś, to owadobójcze gówno o którym mówiłem to był właśnie muchozol, trudno czy nie trudno uwierzyć ale to najprawdziwsza truth. Jebie to po berecie okrutnie i chyba tylko prawdziwy desperat jest w stanie to zapalić, ja nie próbowałem i szczerze wszystkim odradzam
Uwaga! Użytkownik kret82 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.