Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
α',α'-dimetylopentedron
Słyszał ktoś coś o 2-(isopropylamino)-1-phenylpentan-1-one ? Potocznie zwanym 2-IPP lub NPP. Niedawno pojawiło się u jednego dzikiego vendora z lasu. Wg różnych źródeł jest to analog pentedronu, bufedronu lub NEB'a. Budowa cząsteczki jest najbardziej podobna do pentka i neba więc profil działania strzelam, że będzie dopaminergiczny :finger: . Czekam na info. :listen:
Krótko podsumowując, sniffem nadal czuć że próbuje klepnąć to jednak zdecydowanie odradzam choćby dlatego że za dużo tego się nie przyjebie bo śmierdzi jakby było wyciągnięte z rynsztoku. Po paru snifach już na samą myśl potrafi odrzucać.
Dodatkowo jak za dużo człowiek wciągnie to pojawia się dziwny ból jakby centralnie na środku czoła, nie wiem czy z powodu zatkania zatok czy co?
Pierwszy raz mam tylko w tym miejscu.
I teraz nie wiem, da się jakoś zmniejszyć smród tego bo mam parę gram?
Moje próby wymieszania z tabaką miętową nic nie dały, więc jedynym rozwiązaniem na zniwelowanie brzydkiego zapachu pewno będzie spuszczenie w kiblu?
Raczej nie ma opcji, żeby wrzucona w całości oral lub pr pokazała jakieś fajerwerki nie?
Jebne jutro chyba oral, w lewatywy też mi się nie chce bawić z takim szajsem:)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.