Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 319 / 8 / 0
Obydwie przepyszne!
[ external image ]
  • 15 / / 0
to z kenii to liscie katu???zart wiem ze prawdziwi kawosze maja taka akcje ze jak juz sie przyzwyczaja do jednej marki to zadna inna juz ich nie bawi pierwsza kawa jest ohydna ale kofeina to stymulat ktory powoduje letkie uzaleznie psychiczne siedem razy slabsze od konopii dlatego nagle zaczyna nam smakowac info wziete ze starego zielonego lekarskiego leksykonu z lat 70
Uwaga! Użytkownik hollahoolaaa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 8 / 0
Mi kawa nie smakowała, dopóki się nie napiłem dobrej. I nie przyzwyczajam się do jednego smaku - cały czas testuję nowe :)
  • 39 / / 0
Aż tak egzotycznych nie próbowałem, ale najbardziej smakują mi najbardziej popularne. Chyba są specjalnie dostosowane do naszych wschodnioeuropejskich podniebień :)
Uwaga! Użytkownik Zdunek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Zielona kawa,Pił ktoś?Bo dla mnie to za bardzo dobre nie było,smakowało prawie tak samo zielona herbata,tylko do niej mozna dolać soku.
  • 12 / 1 / 0
kawa rozpuszczalna z karmelem jest dobra, ogólnie pewnie jest to straszny syf, ale jest dobra
  • 119 / 5 / 0
Lavazza rosa mistrzostwo ma gorzki posmak choc wiekszosc woli zlota
  • 280 / 20 / 0
[quote="Adm"]Zielona kawa,Pił ktoś?Bo dla mnie to za bardzo dobre nie było,smakowało prawie tak samo zielona herbata,tylko do niej mozna dolać soku.[/quote]

Zgodzę się, ja zrobiłam kilka łyków na siłę i wylałam, a karton z tą kawą leży jak leżał, paskudne to było.
Osobiście lubię anatolową kawunię, delikatna i smaczna, o
  • 105 / 4 / 0
lavazza qualita rossa - jedna z lepszych jakie piłem, dostępna prawie w każdym supermarkecie
  • 189 / 3 / 0
Ja pije Wosebe Gold. Jak dorabiałem sprzatając pewien znany na ślasku klub po imprezach to zauwarzyłem ze barmani sobie tez robili tą kawe mimo ze swobodnie mogli zrobic sobie Lavazze.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.