Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1130 / 48 / 0
Odebralem zestaw startowy dzisiaj i jestem w sumie zadowolony. Smak wporzo, zawsze lubialem ziolka ;) Dzialanie odczuwalne - znioslo oznaki niewyspania, ciezkie powieki i zamulenie, ktore sa standardem po przejebanym dniu w pracy, w taki wlasnie wczoraj mialem (slaby sen to tez standard) i ogolnie czuje sie lepiej niz z samego rana. Duzy plus.

Planuje to jeszcze zmiksowac z gotu kola i odrobina zielonej herbaty, powinno wyjsc perfekcyjne kombo do pracy umyslowej. :)
Aha, na pierwszy raz wybralem klasyk parajito i podczas saczenia drugiego zalania rozkmninilem to co nazywacie dymnym, petowym posmakiem. Dla mnie ten smak kojarzy sie z suszonymi sliwkami i kompotem wigilijnym z suszu bardziej niz z petami. Porownajcie w grudniu ;)

Zaluje tylko, ze sprzedawca polecial troszke w chuja i wszystko zgodnie z opisem oprocz obecnosci amandy, ktorej najbardziej bylem ciekawy po wielu opisach nie tylko tutaj :/

Dodano akapity -- 909
  • 35 / / 0
Witam, nie chce.mi się grzebać czy poleci ktoś dobrą yerba mate ze sklepu biedronka, tesco,topaz, stokrotka bądź lidl? Miałem ostatnio zieloną prosto z Japonii dostałem od kumpla co był tam na wakacjach była taka dobra ze tę śmieci ze sklepu się kryją
Uwaga! Użytkownik Muszkieter23 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 359 / 10 / 0
Nie kupisz dobrej yerby w żadnym markecie. Nigdy nawet jej tam nie widziałem. Jeśli już coś znajdziesz to gówno "no name" niewiadomego pochodzenia i jakości,a nie o to chodzi... Jeśli chcesz spróbować yerby zamów Taraqui Con Palo ze sklepów internetowych zajmujących się tym. Polecam poyerbani.pl

Miałeś zieloną?? A widziałeś kiedyś czarną? Co to kurwa herbata?....
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 1513 / 26 / 0
Podejrzewam, że kolega głównie nabijał posty - stąd takie pytania.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 44 / 1 / 0
Muszkieter23 pisze:
Witam, nie chce.mi się grzebać czy poleci ktoś dobrą yerba mate ze sklepu biedronka, tesco,topaz, stokrotka bądź lidl?
na internetach szukaj bo w biedrze to mają ale majeranek
Uwaga! Użytkownik sasasususese jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / 1 / 0
A czy taragui energa będzie odpowiednia na rozpoczęcie przygody z Yerba? Nie zależy mi w ogóle na smaku, a na działaniu.
  • 2 / / 0
Re: Yerba Mate
Nieprzeczytany post autor: xilaiv »
W Piotr i Paweł mają yerbe wysokiej jakości i akcesoria, też w sklepach z ziołami
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bokoo »
W takim razie, mógłbyś polecić dobrą Yerbe z Piotra i Pawła? Dobrą w smaku, jeszcze lepszą w działaniu :)
  • 25 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jala »
Z miesiąć temu miałem tygodniowy ciąg na gruzińskim winie i antybiotykach, rozstroiłem żołądek. Pojadłem troche probiotyków i jest ok. Pozostał tylko problem z yerbą, jak ją wypiję to ściska kichy i wizyta w klopie. Wolę życie piciem yerby niż bez. Co robić? Chyba do lekarza gnać?
  • 401 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: essen »
Mnie najlepiej pobudza taragui energia. A piłem jeszcze: Cruz De Malta, Canarias, Pajarito, Pizca del Mundo.
Przepraszam, mój pierwszy raz z Pajarito to było największe wyjebanie. Gadatliwość, mnóstwo myśli przelatujących przez głowę, zwiększona szybkość ruchów, polepszona koordynacja. Coś fajnego. Niestety już później się nie powtórzyło jak piłem Pajarito. Ale to kurestwo jest najpaskudniejsze z tych wszystkich które piłem. Strasznie dużo pyłu ma ta wędzonka :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.