Wiem, że na testach aptecznych Butyr-Fentanyl nie ma szans wyjść, więc z tego wniosek że do morfiny się nie metabolizuje (nie wgryzałem się w temat kompletnie), a co z badaniami krwi w szpitalu?
Zanalazłem na wikipedii:
Studies on urinary excretion revealed that almost all of the injected butyrfentanyl was excreted or metabolized within the first 3 h after injection, and only very low concentrations were still detectable after 3 h.
OK, żeby jasno postawić pytanie - czy zaawansowane testy szpitalne są "skalibrowane", by wychwycić ślad BF, lub bardziej istotne, jego metabolitów (przy założeniu, że są znane).
Z czego wytłumaczyć się można bardzo prosto- testy na morfinę dają pozytywny wynik nawet po zjedzeniu makowca( testowane przy użyciu drożdżówki z makiem...).
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.