Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 17 / 4 / 0
thomer pisze:
MPH fajny lek. Nie rośnie tolerancja w zasadzie, nie robi spustoszenia w organizmie ("nie ryje beretu"), jak się ustali dawkę odpowiednią to można brać i brać bez potrzeby dorzucania, co cały czas faza jest taka sama. A działanie rekreacyjne? 40-60mg przyjęte w 1,5ml daje naprawdę niezłego, dopaminergicznego kopa... Pozdrawiam, i życzę powodzenia w kołowaniu tego leku %-D
P.S. A z tego co widzę, lekarze coraz chętniej go przepisują, bo to taki nowy fajny lek, bezpieczny dość, no i duże hajsy zbierają lekarze za przepisywanie go...
Mała pomyłka Kenorg :)
Metylofenidat, jak każda recka z kopią (Recepta z wtórnikiem/Rp.w) jest ściśle kontrolowany. przy odbiorze w aptece - jaki pacjent, na co, jaki lekajrz, na jaka chorobe, na jakiej podstawie zostal wypisany, itd. ;)
Mając odpowiednią dokumentację od lat - (np. tak, jak ja) - wystarczy papier od lekarza. A lekarze boją się wręcz wypisywać MPH. Jedynie, jak masz papier, że jesteś "chory" -i to niechętnie - ponieważ lek wchodzi w interakcję z masą leków. (np. nasila działanie opioidów -agonistów stosowanych w leczeniu substytucyjnym - z autopsji: metadon - czy zastrzyk z Suboxone 8/2 mg (jak wiadomo buprenorfina ma o wiele silniejsze powinowactwo do receptora, niz nal0xon, więc się do niego nie przyklei - przyjęte drogą sl wchłania się 40-50% = w skrócie, czytaj; Suboxone iv... sciema wynikająca z nieznajomości fakrmakokinetyki lekarzy....

....Ale wracając do tematu:
Niechętnie wypisywany przez lekarzy metylofenidat (zarówno w wersji kapsułek CR 30 jak i 20 mg tabletki - na moim przykładzie) - nie jest brane w ogóle pod uwagę, że dostaję recepty na Suboxone 8/2 mg od tego samego lekarza, jednocześnie leczenie aktywnosci i uwagi lekiem metylofenidat - od tego samego lekarza - mam 3 takich lekarzy, którzy powtarzają to nagminnie... Cóż... Mam papiery na to, na tamto.... Wypisują. Niechętnie, ale co mają do gadania.
Odmówienie wypisana recepty na metylofenidat (również na Suboxone - w przypadku pacjentów substytucyjnych) - w ciągłości leczenia jest WBREW etyce lekarskiej, oraz zagraża życiu i zdrowiu a także może pogorszyć stan psychofizyczny.

A więc nie ma tak łatwo - musisz od dziecka sobie wyrobić papier - i kapnąć się w przyszłości, walić do psychiatry, wziąć papiery. zanieść do przychodni, jednej, drygiej itd. I masz ile chcesz - bo ktoś tu mówił o wypisywanych ilościach
JAkiś czas można tak prześmigać. W końcu jednak się wkurwią (jest to recepta z kopią- przypominam - wtórnik jest nie bez przyczyny!) i skonczy sie babci sranie i wypisywanie przez lekarzy leków. Jedno opakowanie indywidyalnie - od jednego lekarza - i dziekuje - Dajmy na to: dawka dobowa u mnie to: 60 mg/d wyliczone przez profesora z programu metadonowego na który chodziłem (nie bede podawal dokladnych danych)
Ciekawe, bo jakiś czas temu czytałem jego pracę na temat oddzialywania metylofenidatu przy uzyciu agonisty - dalej zwanym - srodkiem substytucyjnym - metadon. - A wcześniej buprenorfina, jakoby wzmacniał działanie! (potwierdzam z autopsji)
Coż,
Tyle ode mnie ciekawostek i czekam na jakieś info co do innych interakcji.

A czy dla Was nie jest do abstrakcją, że lekarz zajmujący się uzależnieniami i substytucją, ja - jako osoba, która na papierze: kilka razy w życiu spożyła amfetaminę, dostawałą metadon 60 mg/d, metylofenidat 60mg/d, kwetiapinę doo 400 mg/d masę innych leków, i w testach pomijane wykryte BZO (oznaczenie na multitestach benzodiazepin) - ze wzgledu na stale używany alprazolam 1 mg/d (oczywiście ściema) - nie robił sobie z tego nic, udawał, że nie widzi? - w testach dostawałem ( - ) - zawsze. ;)
/metylofenidat jako amfetamina
a wczesniej buprenorfina jako opiaty - i to jest program substytucyjny! cpanie lepsze, niż z ulicy.......
Pozdrawiam,
BlueV. ;)
  • Fortuna multis dat, nimis, satis, nulli..
  • 10 / / 0
Dostałem metylofenidat od lekarza rodzinnego, bez żadnych problemów. W jaki sposób to zrobiłem? Po pierwsze lekarz, który widzi kogoś pierwszy raz na oczy nie wypisze różowej recepty, mimo, że większość lekarzy posiada uprawnienia. Po drugie trzeba mieć opracowany plan tzn. trzeba wiedzieć co powiedzieć i w jaki sposób. Pewność siebie to nie wszystko. Po trzecie ważne jest to ile czasu lekarz zna pacjenta, jak długo chodzi się na wizyty kontrolne do tego samego lekarza. W moim przypadku zaplanowałem już wcześniej jakie substancje chce dostać. Wszystkie z mojej listy dostałem, po zastosowaniu odpowiednich argumentów. Należy zacząć od najniższych dawek aby tolerancja szybko nie wzrastała i aby uzależnienie nie wystąpiło. Warto pomyśleć nad stosowaniem leku o przedłużonym uwalnianiu... Jedna pastylka dziennie rano i przez 12 godzin nie jestem sobą, dosłownie. To działa przede wszystkim na osoby inteligentne i z ADHD. Zwykła osoba może nie odczuć działania.
  • 4 / / 0
Cześć, mam pytanie: mam wyłącznie dostęp do Medikinetu CR 40 mg, nie ma opcji, że dostane normalne 20, bo waliłem je IV i lekarka się zorientowała. Czy jest jakaś metoda ekstrakcji medikinetu cr do wersji, którą można zapodać IV, lub chociaż sniffnąć?
Jeżeli odpowiedź już była najmocniej przepraszam. Nie byłem w stanie przeczytać tych wszystkich stron. Proszę chociaż o linka do odpowiedzi. :wall:
  • 5 / / 0
co do Medikinetu CR, to udało mi się za pomocą spirytusu czystego i podgrzewania roztworu, wyodrębnić drobiniki odpowiadające za spowolnione uwalnianie od czystego mph. Może to nic nowego

scalono - surv

@Mentos01

Dla mnie jako osoby badanej na ADHD 3x za każdym razem z pozytywnym wynikiem dawki poniżej 40 mg nie są odczuwalne (skupienie, brak rozkojarzenia oraz pobudzenia psychoruchowego). Wydaje mi się, że należę raczej do tych powyżej normy, jeżeli chodzi o intelekt. Także odczuwanie działania zależy nie tylko od tego, ale też czynników osobniczych, nastroju, wypoczęcia, stanu umysłu i innych. Ogólnie jest tych czynników mnóstwo nie mówiąc o prostej tolerancji na stymulanty. Ja potrzebuję 60 mg, żeby czuć się "normalnie".
  • 4 / / 0
Filippoisspowrotem pisze:
Cześć, mam pytanie: mam wyłącznie dostęp do Medikinetu CR 40 mg, nie ma opcji, że dostane normalne 20, bo waliłem je IV i lekarka się zorientowała. Czy jest jakaś metoda ekstrakcji medikinetu cr do wersji, którą można zapodać IV, lub chociaż sniffnąć?
Jeżeli odpowiedź już była najmocniej przepraszam. Nie byłem w stanie przeczytać tych wszystkich stron. Proszę chociaż o linka do odpowiedzi. :wall:
Już sobie poradziłem: 1cm3 spirytusu, podgrzać, dolać wody, powstaje glut jak przy mst, glut zgarniamy wykałaczką, czy obojętnie czym. potem kawałek malutki watki i odciągnąć roztwór, wlać do małej ilości ciepłej wody i kaboom po 1h faza, albo przefiltrować raz jeszcze i bum iv :cool:
jak ktoś wie jak z tego roztworu zrobić proch, to proszę o radę.
  • 122 / / 0
yass pisze:
Darti co ty pierdolisz, Wzjazd sniffem jest natychmiastowy. Chyba ze waliles Cr, ale po kiego grzyba? Teoryzuje, wiec przypuszczam, ze myslales ze Cr w klame daje ojej, Bog wie co, kosmos. To tak nie dziala. Porozdzielaj sobie te niebieskie i biale granulki ale i tak nie wiem po co :D Ja kiedys na poczatku ogarnialem Concerte i pacan w glowie mi mowil zeby to rozgryzac, ale co ja sie bede rozpisywac.
Troche zjebany jestem, nie kojarze co to CR %-D

Z kumplem mielismy Medkinet, wrzucilismy wnetrze kapsulek do mozdzierza i pokruszylismy na proch :-D
Uwaga! Użytkownik Qertonek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Po jakimś czasie zdecydowałem się opisać działanie metylofenidatu, oczywiście patrząc na własną osobę. Stosując w/w substancję codziennie przez kilka tygodni w dawce 5 mg rano i 5 mg po południu, zauważyłem kilka rzeczy a mianowicie: wzrost agresji, zwiększone zachowania seksualne, wzrost koncentracji, wzrost motywacji. Na obecną chwilę jestem zadowolony. Mam zamiar zwiększyć dawkę.

Fuzja - 909

Dodam jeszcze, że pojawił się tzw. słowotok i zmniejszyła się fobia spoleczna. To dziala na osoby inteligentne. Nabytą wiedzę bez problemu sobie przypominam po chwili a przekazywanie jej innym osobom to czysta przyjemność.
  • 204 / 6 / 0
ile tej tyryzony by podbic ?
  • 242 / 13 / 0
Pytanie mam medikinet ale co miesiąc spadam do pracy na miesiąc gdzie mogę mieć drug test. Dlatego po 2 tygodniach muszę przerywać żeby ie wtopić. Pytanie czy wykrywa medikinet drug test ?
  • 361 / 12 / 0
Ma krótki okres półtrwania. Nie słyszałem, żeby wychodził na testach. Chyba, ze ze włosa to do 90 dni dni ;).
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".