thomer pisze:MPH fajny lek. Nie rośnie tolerancja w zasadzie, nie robi spustoszenia w organizmie ("nie ryje beretu"), jak się ustali dawkę odpowiednią to można brać i brać bez potrzeby dorzucania, co cały czas faza jest taka sama. A działanie rekreacyjne? 40-60mg przyjęte w 1,5ml daje naprawdę niezłego, dopaminergicznego kopa... Pozdrawiam, i życzę powodzenia w kołowaniu tego leku
P.S. A z tego co widzę, lekarze coraz chętniej go przepisują, bo to taki nowy fajny lek, bezpieczny dość, no i duże hajsy zbierają lekarze za przepisywanie go...
Metylofenidat, jak każda recka z kopią (Recepta z wtórnikiem/Rp.w) jest ściśle kontrolowany. przy odbiorze w aptece - jaki pacjent, na co, jaki lekajrz, na jaka chorobe, na jakiej podstawie zostal wypisany, itd. ;)
Mając odpowiednią dokumentację od lat - (np. tak, jak ja) - wystarczy papier od lekarza. A lekarze boją się wręcz wypisywać MPH. Jedynie, jak masz papier, że jesteś "chory" -i to niechętnie - ponieważ lek wchodzi w interakcję z masą leków. (np. nasila działanie opioidów -agonistów stosowanych w leczeniu substytucyjnym - z autopsji: metadon - czy zastrzyk z Suboxone 8/2 mg (jak wiadomo buprenorfina ma o wiele silniejsze powinowactwo do receptora, niz nal0xon, więc się do niego nie przyklei - przyjęte drogą sl wchłania się 40-50% = w skrócie, czytaj; Suboxone iv... sciema wynikająca z nieznajomości fakrmakokinetyki lekarzy....
....Ale wracając do tematu:
Niechętnie wypisywany przez lekarzy metylofenidat (zarówno w wersji kapsułek CR 30 jak i 20 mg tabletki - na moim przykładzie) - nie jest brane w ogóle pod uwagę, że dostaję recepty na Suboxone 8/2 mg od tego samego lekarza, jednocześnie leczenie aktywnosci i uwagi lekiem metylofenidat - od tego samego lekarza - mam 3 takich lekarzy, którzy powtarzają to nagminnie... Cóż... Mam papiery na to, na tamto.... Wypisują. Niechętnie, ale co mają do gadania.
Odmówienie wypisana recepty na metylofenidat (również na Suboxone - w przypadku pacjentów substytucyjnych) - w ciągłości leczenia jest WBREW etyce lekarskiej, oraz zagraża życiu i zdrowiu a także może pogorszyć stan psychofizyczny.
A więc nie ma tak łatwo - musisz od dziecka sobie wyrobić papier - i kapnąć się w przyszłości, walić do psychiatry, wziąć papiery. zanieść do przychodni, jednej, drygiej itd. I masz ile chcesz - bo ktoś tu mówił o wypisywanych ilościach
JAkiś czas można tak prześmigać. W końcu jednak się wkurwią (jest to recepta z kopią- przypominam - wtórnik jest nie bez przyczyny!) i skonczy sie babci sranie i wypisywanie przez lekarzy leków. Jedno opakowanie indywidyalnie - od jednego lekarza - i dziekuje - Dajmy na to: dawka dobowa u mnie to: 60 mg/d wyliczone przez profesora z programu metadonowego na który chodziłem (nie bede podawal dokladnych danych)
Ciekawe, bo jakiś czas temu czytałem jego pracę na temat oddzialywania metylofenidatu przy uzyciu agonisty - dalej zwanym - srodkiem substytucyjnym - metadon. - A wcześniej buprenorfina, jakoby wzmacniał działanie! (potwierdzam z autopsji)
Coż,
Tyle ode mnie ciekawostek i czekam na jakieś info co do innych interakcji.
A czy dla Was nie jest do abstrakcją, że lekarz zajmujący się uzależnieniami i substytucją, ja - jako osoba, która na papierze: kilka razy w życiu spożyła amfetaminę, dostawałą metadon 60 mg/d, metylofenidat 60mg/d, kwetiapinę doo 400 mg/d masę innych leków, i w testach pomijane wykryte BZO (oznaczenie na multitestach benzodiazepin) - ze wzgledu na stale używany alprazolam 1 mg/d (oczywiście ściema) - nie robił sobie z tego nic, udawał, że nie widzi? - w testach dostawałem ( - ) - zawsze. ;)
/metylofenidat jako amfetamina
a wczesniej buprenorfina jako opiaty - i to jest program substytucyjny! cpanie lepsze, niż z ulicy.......
Pozdrawiam,
BlueV. ;)
- Fortuna multis dat, nimis, satis, nulli..
Jeżeli odpowiedź już była najmocniej przepraszam. Nie byłem w stanie przeczytać tych wszystkich stron. Proszę chociaż o linka do odpowiedzi. :wall:
scalono - surv
@Mentos01
Dla mnie jako osoby badanej na ADHD 3x za każdym razem z pozytywnym wynikiem dawki poniżej 40 mg nie są odczuwalne (skupienie, brak rozkojarzenia oraz pobudzenia psychoruchowego). Wydaje mi się, że należę raczej do tych powyżej normy, jeżeli chodzi o intelekt. Także odczuwanie działania zależy nie tylko od tego, ale też czynników osobniczych, nastroju, wypoczęcia, stanu umysłu i innych. Ogólnie jest tych czynników mnóstwo nie mówiąc o prostej tolerancji na stymulanty. Ja potrzebuję 60 mg, żeby czuć się "normalnie".
Filippoisspowrotem pisze:Cześć, mam pytanie: mam wyłącznie dostęp do Medikinetu CR 40 mg, nie ma opcji, że dostane normalne 20, bo waliłem je IV i lekarka się zorientowała. Czy jest jakaś metoda ekstrakcji medikinetu cr do wersji, którą można zapodać IV, lub chociaż sniffnąć?
Jeżeli odpowiedź już była najmocniej przepraszam. Nie byłem w stanie przeczytać tych wszystkich stron. Proszę chociaż o linka do odpowiedzi. :wall:
jak ktoś wie jak z tego roztworu zrobić proch, to proszę o radę.
yass pisze:Darti co ty pierdolisz, Wzjazd sniffem jest natychmiastowy. Chyba ze waliles Cr, ale po kiego grzyba? Teoryzuje, wiec przypuszczam, ze myslales ze Cr w klame daje ojej, Bog wie co, kosmos. To tak nie dziala. Porozdzielaj sobie te niebieskie i biale granulki ale i tak nie wiem po co :D Ja kiedys na poczatku ogarnialem Concerte i pacan w glowie mi mowil zeby to rozgryzac, ale co ja sie bede rozpisywac.
Z kumplem mielismy Medkinet, wrzucilismy wnetrze kapsulek do mozdzierza i pokruszylismy na proch :-D
Fuzja - 909
Dodam jeszcze, że pojawił się tzw. słowotok i zmniejszyła się fobia spoleczna. To dziala na osoby inteligentne. Nabytą wiedzę bez problemu sobie przypominam po chwili a przekazywanie jej innym osobom to czysta przyjemność.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/beff1643-37ec-4bea-8a47-713912b903e7/Djdmglrktkfk.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250502%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250502T075502Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=98b2eae4527121fd2183beb7bf61e32a13dd33bd8681b1b83998a29d6fb2c7ef)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".