Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 31 / / 0
A mi pozwolil zaliczyc sesje z palcem w D. Po pol roku chlania i cpania, lata dziury. Wiadomo, nie na stale, na wystarczajaco dlugo. Az sie chce pamietac.
  • 258 / 16 / 0
Odczuwał ktoś na początku zmęczenie??
Mija zmęczenie?
  • 210 / 17 / 0
Ja zmęczenie odczuwałem zawsze kiedy wziąłem Piracetam i zbijałem je kofeiną, jednak to działanie ma pewien potencjał ułatwiając zasypianie, chociaż rzecz jasna benzo to nie jest i niektórzy podobno czują się nawet pobudzeni po przyjęciu... ;-)
  • 258 / 16 / 0
Fraazy pisze:
Ja zmęczenie odczuwałem zawsze kiedy wziąłem Piracetam i zbijałem je kofeiną, jednak to działanie ma pewien potencjał ułatwiając zasypianie, chociaż rzecz jasna benzo to nie jest i niektórzy podobno czują się nawet pobudzeni po przyjęciu... ;-)
A czy to zmęczenie mija?
Nasila mi depreche ta pira! :scared:
  • 1343 / 18 / 0
Patryk29 pisze:
A czy to zmęczenie mija?
Nasila mi depreche ta pira! :scared:
małe dawki działaja nasennie, po 400 to pamietam ze usnalem w autobusie sam nie wiem w którym momencie
[ external image ]
Dopiero 6g dziala w strone dzialania pobudzajacego, jezeli nie masz problemów natury kardiologiczno-hematologicznych (nasilanie tej deprechy i sennosc to nic innego jak szybszy kontakt mózgu z substancjami/hormonami za to odpowiedzialnymi).
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 7 / / 0
Ktoś miał problemy z ciśnieniem tętniczym ? (u mnie było podbite jak zawsze miałem 100/70 tak po kilku tygodniach wyebalo do 140/85 po tygodniowej przerwie cisnienie spadlo do 120/80 -norma - i takie sie utrzymuje od kilku miesiecy)
  • 80 / 1 / 0
A tak wogle wpierdalanie tego po 6g to jest zdrowe na żołądek i inne organy?
  • 1425 / 80 / 0
Duzo bardziej zdrowe niz taka sama ilosc soli kuchennej.
  • 1343 / 18 / 0
Endrju Kojotko pisze:
A tak wogle wpierdalanie tego po 6g to jest zdrowe na żołądek i inne organy?
Jak to kurwa ma być szkodliwe? To nie dopamina oralna zeby miał napis "drażniący" i jak napisałem - 400mg to jak ktos chce miec LD/ciekawe sny/problemy ze snem, 2,4g to sie zaczyna działanie pt. "jezeli nie masz problemów z krążeniem to nie poczujesz tego", 6g dopiero jakiekolwiek działanie nootropowe, to naprawde analog kwasu GABA którego obecnosc stwierdzono nie tylko w synapsach.
Mi sie wydaje (naprawde), ze moja krew nie płynie bez tego piracetamu, czuje jakby mi w głowie sie krążenie zatrzymywało i ciśnienie mówi to samo. A nie mam tyle hajsu, czasu jeżdzenia po lekarzach, zeby sumatryptan wypisali (max 6 tabletek w paczce setki i stawiam wódkę, jeżeli ktoś powie że 2 opakowania tego wyciagnal od neurologa/internisty, gdzie opakowanie kosztuje 85zł), to działa tylko na naczynia, ale dalej jest ze sie zatnę i niewiadomo czy to płyn czy jakiś "pseudokrwiak".
Aspiryna (kwas salicylowy)? Nie, duży ból żołądka po wzieciu 1 acardu (jak 1/10 aspiryny), potem trzeba łyknąć cos na przeczyszczenie, zeby zobaczyć kał zabarwiony na czarno
Usunąłem już jedno zdjecie, ale jakby ktos był ciekawy jak wyglada krew u mnie przy najmniejszym skaleczeniu bez piracetamu - moge je wstawic tutaj/przesłac na PW.
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 80 / 1 / 0
CZyli wychodzi na to że to uzależnia gówno, ja biere 12g dziennie w dwóch albo trzech dawkach od kilku dni i narazie 0 działania.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."