jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Bo jak już jest taki temat, to może warto wspomnieć o innych
Tak profilaktycznie
A po co Ci ta wiedza? Posiedzisz nieco na forum i będziesz odnotowywał zejścia śmiertelne ludzi z którymi obecnie piszesz lub czytasz ich posty. Zapewniam, tak czy inaczej to jest nieuniknione.
Jest też temat "poszukiwani".
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
pokolenie Ł.K. pisze:Tu mają ładnie ogarnięty temat: http://www.bluelight.org/vb/forums/89-Bluelight-Shrine
Na marginesie - Pokolenie, wysłałem wczoraj do Ciebie maila :>.
Norman a no widzisz do czego to doszło, że zamiast nekrologu jest forum
Światło jeżeli o to chodzi, że w tym temacie pisze się zmarłych użytkowników forum, to może warto wspomnieć o zmarłych "nie użytkowników"?
Możliwe ze tylko ja tak mam, ale wątpię
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.