Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 35 / 1 / 0
Jeżeli policja podejrzewa że w paczce mogą być nielegalne substancje to nie może jej puścić dalej, chyba że dostaną jakieś nakazy itp, nikomu się nie chce generalnie.

Miał ktoś sytuację że psy stały pod paczkomatem i czekały aż ktoś odbierze? Chociaż jeden przypadek. Raczej urban legend.
  • 203 / 8 / 0
@up
Jak sie boisz to przyjdź o 3 w nocy w kominiarce.
Advisor pisze:
Advisor: każdy giet to jeden grzech, np. :" tu masz za kontrolę przepływu informacji ruska szmato"
Advisor:"tutaj za nie udzielenie pomocy marynarzom na Kursku"
Advisor:"tu za bycie nacjonalistą"
Odczynnik▸wody kromka
  • 1107 / 52 / 0
U mnie ostatnio widziałem jak wynieśli typa z poczty za szmaty. Tyle, że nie rcki a broń heheh :P
Chuj na kaczych łapach
  • 26 / 1 / 0
A jak się ma, w świetle wyśmiewania stania pał pod paczkomatem, ta informacja:

https://hyperreal.info/news/tomaszow-lu ... -dopalacze
  • 349 / 8 / 0
@up
Myślę, że komentarz pod tym "artykułem" jest jedyną rozsądną rzeczą odnoszącą się do tego :nuts:
  • 1016 / 97 / 0
"Dowiedzieli się" mamy tłumaczyć jako "idiota kupił od vendora który wpadł albo miał w dupie własne bezpieczeństwo"? Zresztą takiego newsa można sobie puścić w sieć i nikt tego nie sprawdzi ani nie udowodni że do tego nie doszło (no bo jak?), tak czy inaczej trochę szumu i paniki się narobi.
The child is grown
The dream is gone
  • 585 / 52 / 0
Czemu wy się dziwicie, skoro każda większa firma spedycyjna ma w obowiązku posiadać na sortowni skaner i jakiś tam procent puszczać do sprawdzenia. Za bark takiego urządzenia płacą kary, przynajmniej tak mi mówili ludzie pracujacy w nistniejących już opeku i siódmce, Kwestia tylko zostaje że t nadal jakiś pracownik zawalony robotą musi te skany robić i jełśi jawnie nie widzi tam broni czy czegoś co od razu widaćze to pół kilo koksu to przechodzi to bez wiekszego problemu. W mniedzynarodowych hubach jak np ghl w lipsku fedexu w paryzu czy tnt liege paczki jadąśmociągami które mają wbudowanw w linie skanery i każda paczka jest skanmowana, kiedyśjeszcze fedex pamietam jak nie skanowałwszystkich to naklejał takie czerwone okrągłe naklejki na paczkę z napisem X rayed czesto miałem na dużych paczkach z chin takie włąśnie naklejki, ale w ostatnich 2-3 latach już nie ma naklejek bo wszystko jest skanowane. U nas daleko jeszcze do technologi jaka maja w hubach o których pisałem ale z czasem przyjdzie i u nas na to pora, nie licząc listów bo tych nigdzie nie skanują wszystkich, no może poza australią i nową zelandią a no i rosją. Skandynawowie tez praktycznie wszystko juz skanuja mowiętu o przesyłakch międzynarodowych, ale jak pisałem to kwestia czasu i jak mocno będą sie darmarkety rzucać w oczyh, ogólnie ich rozwój przyniósł więcej szkód niż pożytku dla handlu w necie, to że umożliwiono dostęp dla kazdego w publiczny sposób. Myślicie że to takie cwane i że tor i bitcoin zapewnia że nie rozwalą tego, jak nie od tej strony to można doprowadzićdo takiej kontroli przesyłek gdzie dochodzićbędzie jedna na 20 i będzie to koniec darkamrketu bez konieczności łapania dilerów i łamaniu TORs nie mówię że rok dwa to zajmie ale za 10 lat widze bardzo realny taki scenariusz. Za masowość i popularnosć się płaci, przeież przed darkmarketami tak samo handlowano w necie tylko dostęp mieli Ci którzy włożyli w jego zdobycie troche pracy co powodowało że procent ludzi przypadkowych był znikomy a infiltracja niemal niemożliwa. Cóżchceliście mieć amazon z dragami to teraz kombinujcie jak przesyłąć ke żeby ich nie wykryto,
  • 1676 / 106 / 0
kaczor1978 pisze:
Kompa najlepiej zaszyfrowac truecryptem z dobrym haslem i nie trzeba nigdzie wynosic, FBI nie dalo rady zlamac w wielu sprawach to tym bardzije polskie psy informatyczne nie dadza rady
Jak nie jestes hurtownikiem to bezsensu takie akcje i tylko zwroca uwage policji.
Na ostatniej wizycie uslyszalem ze za duzo wiem i za duzo mi sie wydaje.
Niestety zycie weryfikuje wszystko
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 367 / 7 / 0
Ja bym mówił że myślałeś ze to jakąś pomyłka i chciałeś zobaczyć co i kto ci to wysłał i odesłać i generalnie myślałeś ze to jakaś niespodzianka może być od kogoś miłego
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Ej możecie mi doradzić, chcę wysłać trochę trawy do Pl z Nl. Jakie jest ryzyko utraty paczki, jakie mogę ponieść konsekwencje? I jak to wysłać, proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.