Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 164 / 20 / 0
rohan pisze:
Woda utleniona też jest ok.
W celu wybielenia? Tylko dla ludzi bez uszkodzonego szkliwa, w odpowiednim rozcieńczeniu i raz/dwa razy na tydzień...

Obecnie testuję płyn do płukania proszkliwo (tylko 8zł) i przymierzam się do płukanki innova splat, może być jeszcze lepsza niż biorepair:
Płyn INNOVA blokuje wrażliwość zakończeń nerwowych. Amorficzny mHAP (nanohydroksyapatyt wapnia) jest analogiczny do substancji, z której składa się szkliwo. Ma wysokie działanie remineralizujące ubytki w szkliwie. Zawarty w płynie INNOVA nanohydroksyapatyt wapnia skutecznie wzmacnia szkliwo i jednocześnie łagodzi ból związany z nadwrażliwością. Już po pierwszym użyciu mHAP głęboko przenika do uszkodzeń na powierzchni zębów i do ognisk demineralizacji szkliwa powodując, że szkliwo staje się bardziej szczelne i mocniejsze.

Zawarty w płynie enzym tanazy rozszczepia zawarte w herbacie, kawie i papierosach związki dzięki czemu delikatnie, równomiernie i bardzo skutecznie rozjaśnia szkliwo. W składzie płynu znajduje się również ekstrakt z pestek winogron, który eliminuje rozwój bakterii próchnicy. Witamina E i polifenole (eukliptus, tymol i anetol) dbają o zdrowie dziąseł.

Żeby uzyskać lepsze efekty płyn należy stosować wraz z pastami INNOVA Sensitive.

Kosztuje 25-30zł.
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 2466 / 15 / 0
A nikt tutaj nie porusza sprawy vapo. Roztwór sody oczyszczonej rozpuszczony w wodzie da radę ?
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 164 / 20 / 0
Vapo też odpada, bo dym ma styczność z zębami.
Soda faktycznie wybiela zęby, ale bardzo niszczy szkliwo. Jeżeli szukasz czegoś o odczynie zasadowym do zlikwidowania kwaśnego ph, jednak postawiłabym na proste produkty, gumy do żucia bym nie zastosowała bo mam miękkie szkliwo. Płukanka bezalkoholowa będzie najlepsza.
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 35 / 2 / 0
Woda utleniona stosowana przez rok i kilka miesięcy zatrzymała rozpad zębów w moim przypadku.
  • 164 / 20 / 0
rohan pisze:
Woda utleniona stosowana przez rok i kilka miesięcy zatrzymała rozpad zębów w moim przypadku.
jak?
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 266 / 9 / 0
Ruirin zrób też ten tutorial odnośnie pielęgnacji twarzy i włosów w czasie ciągów, o którym wspominałeś na poczatku. Bo o ile o złym wpływie rc-ków na zęby już słyszałem to nic mi nie wiadomo jaki niekorzystny wpływ mogą mieć na skórę i włosy i jak temu zaradzić. Chętnie poczytam.
Do dyskusji na temat pielęgnacji ciała zapraszam tutaj/Fuko
  • 35 / 2 / 0
ruirin pisze:
rohan pisze:
jak?
Mogłem zauważyć różnice po zastosowaniu wody utlenionej dlatego myślę, że jako pasta do zębów i płyn do jamy ustnej się nadaje, bo przestały mi się tak szybko zęby psuć (dochodzą do tego różne czynniki, które mogły na mój osąd wpłynąć np.:ogólny stan zdrowia, zapotrzebowanie itp…)sądzę też, że nie dla wszystkich woda utleniona jest.
  • 1889 / 72 / 3
@ruirin napiszesz o włosach i twarzy? Co prawda teraz już raczej walę serio sporadycznie, ale włosy dalej lecą, a twarz o wiele mocniej zaczęła się przetłuszczać w strefie T.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 131 / 2 / 0
Ciekawa sprawa, używałem etylofenidatu regularnie przez kilka miesięcy (“terapeutycznie” na moje add), oral + pod język, dziąsła, dużo coli - i nie zauważyłem tak drastycznego pogorszenia stanu zębów.
może po prostu się nie przyjrzałem %)
Emil Cioran był smutnym nihilistą cierpiącym na bezsenność i napisał, że życie to zły gust materii.
F84.5
Forum [H] -groza powszechnej anomii. Nie przesiąkajmy upadkiem, dbajmy o siebie. Można nie ćpać i żyć. Cel: zdrowie psychiczne. Szukam sposobów.
  • 9 / / 0
Mi zaczęły się zęby psuć gdy zacząłem palić alfe.
Na wybielanie soda faktycznie jest świetna ale tylko przy zdrowych zębach.
Też stosuję wode;0 utlenioną i faktycznie zęby przestały się aż tak psuć, choć może to detox ? :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.