Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 884 / 30 / 0
IMHO jeden podstawowy problem - JEDNA tabletka wystarcza, dwie to maksimum. Byle nie iść do łóżka, bo tam sen gwarantowany ;) Im więcej zolpidemu tym większa amnezja. Po paru razach (nawet leczniczo) rośnie tolerancja na efekty rekreacyjne i trzeba brać więcej, a im więcej zolpidemu tym mniej się pamięta - niestety nie ma innego sposobu jak przestać brać przez jakiś czas, m/w tydzień wystarczy.
Zdarzają się też wyjątki, jednego dnia wchłonąłem ponad 80mg (głównie nosem i nie za jednym razem, rzecz jasna) i prawie wszystko pamiętam, aczkolwiek... nie jestem pewien co było halunem, a co prawdą ;) To był jeden z najbardziej abstrakcyjnych i absurdalnych dni w moim życiu, gdybym nie odwalił paru dziwnych rzeczy mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że ten dzień ... przyśnił mi się ;)

P.S. i aplikujcie nosem koniecznie, nie trzeba mieć pustego żołądka.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Dla mnie zolpidem nie ma praktycznie zadnych walsciwosci rekreacyjnych. Chyba, ze w bardzo duzych dawkach. Lek ten nie dziala na mnie ani nasennie, ani halucynogennie, ani euforyzujaco nawet w dawkach 30-40 mg (nie mam tolerancji na niego). Jedyne co to dorzucam czasem 30 mg do tramalu, co by go troche wzmocnic ;-) . Najwiecej wzialem 70 mg i piwo, to chwile mialem smiechawy i halucynacji lekkich i nasennie wtedy zadzialal. Ostatnio dostalem POLSEN 10 mg (zolpidem), tani wiec wykupilem (niecale 7 zl), ale tak jak pisalem, wrzucam tylko do tramsa.
  • 29 / 3 / 0
Nie no... ta moja bezsenność stałą się tak wkurwiająca, że wczorajszego dnia wybrałem się do lekarza rodzinnego by przepisał jakiś specyfik. Już wcześniej przestudiowałem cały temat o Zolpidemie i postanowiłem połączyć przyjemne z pożytecznym. Jeżeli pomoże mi na bezsenność to super, a że przy okazji stestuję coś nowego rekreacyjnie to już wypas. :rolleyes:
Nie no... mój lekarz jest zajebisty. :-) Tylko powiedziałem że cierpie na bezsenność, od razu zaczął wypisywać receptę. Mówił, że da mi coś łagodnego, nie powodującego przyzwyczajenia i w ogóle nie wie czemu niby to jest na receptę jak powinno być w kiosku. :cool: Nieśmiało wtrąciłem, że próbowałem już waleriany oraz tego typu ziółek i nic nie dają, bo z jego przewijki wywnioskowałem, iż rzuci coś w tym stylu. Patrzę na druczek: STILNOX. Nice, nice. Jeszcze na dowidzenia rzekł: jakby za słabe było, czy coś, to przyjdź za dwa tygodnie - wypiszę coś innego.

Niedługo trip raport.
Uwaga! Użytkownik profesor Woland nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 5 / 0
mam 2,5 tabletki Savlanu (zolpic). przez caly dzien zezarlem 55mg rolerk w dawkach podzielonych. teraz siadlem przed komoem i cagle jestem niewyluzowany. 1,5 tabletki poszlo w nos, 1 rozgryziona doustnie. czekam na wyniki....bardzo hujiwy dzien. mam pyta jak walicie w nos no po prostu kruszycie, 2 kreski i jazda przykladajac nos, czy uzuwacie 100dolarowel ;) zwinietycj w rulonik?
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 30 / 0
blind ghost pisze:
mam pyta jak walicie w nos
Lufką albo długopisem. Wcześniej zwykle liżę tabletkę, żeby zeszła ta biała powłoczka, nie da się jej rozgnieść.
A tak poza tym, to pisz wyraźniej.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 5 / 0
Night Garden pisze:
blind ghost pisze:
Lufką albo długopisem. Wcześniej zwykle liżę tabletkę, żeby zeszła ta biała powłoczka, nie da się jej rozgnieść.
przed chwila walnalem jedna rozkruszoma tabletke savlalu w nos, 2 polklanel jeszcze jedno polowke rozkniiotlem iwciagnel. z jak nie otrzmam tego w buzi to spabiej kopnie czy jak? jadlem prwawie nadczo (dwie buly z maslem jakies ,15h temu? czego moge sie spodziewac? kiedys juz z zolpidemem prbowalem, ale efekty byly srednie...posiedzie jeszcze z godzine,w cos pogram i wracam na forum jak mnie nie trzepnie :)
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Night Garden pisze:
blind ghost pisze:
da się rozgnieść.. już tak robiłem - ale nie powiem że łatwo :-) dwie tabletki w nocha na raz i ładne loty %-D
לאכול חומצה!
  • 289 / 5 / 0
no w sumie poszly 2 tablety w nos (lek: SANVAL) jena do ustnie. wczesniej w czasie snia skonsuwmowalem jakies 30mg rolek w dawkach dzielonych, do tego jakies moce bro i szklanka wina. efekty poza zburzeniami rownowagi sa nijakie...cos zrobillem zle?
  • 200 / 7 / 0
Jeżeli oczekiwałeś efektów halucynogennych to ich brak spowodowany jest zażywaniem wcześniej innych benzodiazepin.
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 53 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sol »
a na mnie zolpidem ostatnio przestal dzialac nasennie, tylko przymulajaco. dawniej kiedy za jego pomoca walczylam z bezsennoscia jedna tabletka donosowo oznaczala natychmiastowy sen gdy tylko glowa dotknela poduszki.
heh chyba tolerancja rosnie, nalezaloby wziac urlop od zolpidemu :-/
Uwaga! Użytkownik Sol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.