Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
Zablokowany
  • 539 / 35 / 0
Dopiero miesiąc po delegalizacji, kilku vendorów dalej działa, pojawiają się nowe substancje, więc z tym "kto miał rację" bym się jeszcze wstrzymał trochę na twoim miejscu.
  • 1817 / 109 / 0
No ale nie powiesz mi ze jest lepiej niz bylo,bo nawet nie jest tak samo tylko gorzej i idzie to chyba jednak w zlym kierunku.Przynajmniej ja mam taki odczucie ;)
  • 3900 / 242 / 13
Chwilowa przerwa w dostawach prądu...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 539 / 35 / 0
Chyba nikt nie twierdził, że będzie lepiej. Imo skutki nowelizacji realnie będzie można ocenić jakieś pół roku po niej. Jak media i publika o niej zapomną, a policja przestanie robić pokazówki. Zobaczymy, czy vendorzy się wystraszą i wykruszą czy wyjdą z cienia z nowymi substancjami
  • 3 / / 0
Jak dla mnie to po wyborach temat ucichnie i do kolejnych wyborów rynek RC będzie kwitł, przecież przed poprzednimi wyborami było tak samo jak teraz.
  • 72 / / 0
Ja wiem swoje i wiem, że PiS po wyborach weźmie się za RC, ponieważ będą chcieli pokazać jacy to oni nie są cudownymi wybrańcami narodu.
Taj jak to zrobili podczas swojej kadencji z domami rozkoszy w Warszawie zamnkneli wtedy z 40 takich przybytków, no ale to jak prowadzi zgłową to legal a za RC narazie teraz zamykają i po wyborach też będą zamykać.
Rynek RC nadal będzie ale jedynie tylko z zagranicy i ceny będą w EURO tak jak to jest gdzieś indziej i nie będzie paczek za pobraniem ( bo chyba tylko u nas jest pobraniówka, nigdzie indziej za zagranicznych stronach nie spotkałęm się z czymś takim).
Polacy zawsze idą po oporach psując rynek.
Z resztąnie ma co gdybać co będzie to zobaczymy już za 3 miechy.
Pozdr
  • 246 / 11 / 0
u dobrych vendorow dalej kwitnie, nic sie nie zmienilo, ba, wchodza nowe substancje obok starych sprawdzonych, wciaz dostepnych

co innego, ze te stare troche strach zamawiac %-D
“We are not entitled to our opinions; we are entitled to our informed opinions. Without research, without background, without understanding, it’s nothing. It’s just bibble-babble. It’s like a fart in a wind tunnel, folks.”
  • 708 / 25 / 0
Sytuacja jest analogiczna jak w pracy przychodzi nowe zarządzenie ,wytyczne od kierownictwa na początku wszyscy się srają potem wszystko wraca do normy.
  • 61 / 3 / 0
Ustanawianie przez Platforme Obywatelska takiej konstrukcji prawnej , ktora wymusza na producentach i konsumentach grzebanie sie z coraz bardziej toksycznymi substancjami jest niczym innym niz TRUCIEM przez PO obywateli

Ja tak to wymyslilem
To mozna chyba do trybunalu konstytucyjnego dac
Last night Smileshop saved my life !!
God bless America !!
smilewholesale.eu

Do wladz forum ktore mnie wyrzucily z dzialu "sprzedawcy" - jerstescie po prostu bardzo malymi ludzmi :(
  • 539 / 35 / 0
@up: no bez przesady, to brzmi jakby rząd wmuszał w ciebie te trujące środki. Chyba każdy z nas ma swój mózg i bierze narkotyki świadomie.
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 16:04:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770220993'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków

To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.