Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 263 / 12 / 0
leuckart pisze:
Nie tylko BT, ale też jakiegokolwiek tripa.
Jak to? Pozwolę sobie zacytować kogoś.
peszel pisze:
Kokaina będzie działać, tak samo wszystkie inne stymulanty psychodeliki też będą działać, empatogeny jak mdma już niestety nie.
To ma jako taki sens z mojego punktu widzenia. Cytat z innej strony:
. TLPD + LSD (dwuetyloamid kwasu Iizergowego)Bonson i Murphy (34) badali interakcje pomiędzy TLPD i LSD. Badanie miało charakter retrospektywny, autorzy prosili 10 osób przewlekle leczonych TLPD, aby opisały swoją reakcję na LSD. Wyniki badań wskazują, że u osóbleczonych TLPD dochodzi do subiektywnego zwiększenia fizycznej i psycho-logicznej reakcji na LSD. Podobną prawidłowość można zaobserwowaćw grupie osób leczonych solami litu, natomiast w grupie przyjmującychIMAO lub SI-5HT dochodzi do zmniejszenia subiektywnej reakcji na LSD.Mechanizm tej interakcji nie jest bliżej poznany.
Czy aby na pewno? Nie wiem, spróbuję i zobaczę, to tylko 1 blotter. Btw. podaję lsd, bo w końcu al-lad i lsd to lizergamidy, więc nie ma sensu szukać czegokolwiek o al-ladzie, skoro jest już o lsd.
  • 263 / 12 / 0
Dobra, AL-LAD dzialal jak nalezy. Teraz pytanie, na ile musze odstawic doksepine, zeby MDMA dzialalo?
  • 9 / 2 / 0
angor animi pisze:
Na mnie koda wcale nie działała przy doksepince.
Nic dziwnego, bo doksepina - jak 90% starych leków antydepresyjnych - totalnie blokuje znany i lubiany enzym CYP2D6. I to już w dawce 10 mg na dobę (sprawdzane doświadczalnie!).

A nasennie na mnie WCALE nie działa! :-( :-O Tak potężne jest jej działanie antycholinergiczne, Sahara w gębie, rozmyte widzenie i tym podobne "atrakcje", że - przynajmniej w moim przypadku - powoduje to totalną niemożność zaśnięcia.

Ale dobra strona tego jest taka, że taka deprywacja snu powoduje podwyższenie nastroju i potężny napływ energii na 3.-4. dzień. :diabolic: %-D :gun: Nie wiem, czy to do końca zdrowe dla mózgu, ale na pewno zwiększa kreatywność (momentami aż przesadnie, ale wolę przesadę w tę stronę, niż w stronę depresyjnego marazmu...). %-D :yay:
  • 394 / 5 / 0
Czy nic mi się nie stanie bo zażywam doksepinę 8 lat po terminie %-D ?
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 2652 / 382 / 0
Jeśli była przechowywana w odpowiedni sposób i nie miała bezpośredniego kontaktu z otoczeniem zewnętrznym, to nie, mimo iż jest to b. długi okres czasu.

Heh, znam ludzi, którzy biorą antydepresanty z datą ważności do końca XX wieku ;]
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 5 / 0
Melduje ,że tak przeszło przeze mnie z 3 opakowania i żyję :cool:
Warto brać ją w dawce 50 mg przy kuracji klompiraminą w dawce 150 mg i opipramolem 150 mg ? Zależy mi na wzmocnieniem efektu przeciwlękowego .
Czemu ja po doksepinie czuję chodząc jakbym pływał ? normalnie ciało jak piórko i chodzi mi się jakbym pływał tak jakbym był zjarany .
Minie to czy ona tak specyficznie działa ?
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 17 / 2 / 0
czy doksepina ma jakiekolwiek dzialanie rekreacyjne czy nie bo zostalo mi sporo tego i nie wiem co ztym zrobic xd bralem kiedys przez pare miechow po 75mg na sen ale szybko przestalo dzialac
czy jak bym wysypal z kapsulek 200 mg i wciagnal nosem to dalo by cos ciekawego? %-D
  • 392 / 26 / 0
Serio to tak usypia? mam dwie paki tego, jakby to było na uspokojenie a nie, że upierodli mnie do spania to spoko, tak to raczej tego nie potrzebuję, gustuję jednak w benzo.
Warto w ogóle to próbować?
[ external image ] :heart:
  • 385 / 22 / 0
Doksepina to bardzo dobry lek antydepresyjny,który można bać doraźnie,działanie zbliżone do benzo jadłem najwięcej 150mg na uspokojenie.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 392 / 26 / 0
Lekarz kazał mi brać po 3 tabsy dziennie te 10 mg, teraz dostałam mocniejsze 25 mg. Brałam je tak jak zalecił i w stresowych sytuacjach nie uspokajały mnie wcale, nawet już nie usypiają, a brałam po 10. Na razie odstawiłam dzienne stosowanie i będę brała tylko w nerwowych sytuacjach, może te ze zwiększoną dawką coś pomogą, bo nie wiem jak już mam mówić, że to jest za słabe i potrzebuje czegoś mocniejszego. Jedyne co dostałam w odpowiedzi to "nikt nie mówił, że będzie lekko". A jestem strasznym nerwusem i jak wpadam w szał to muszę mieć coś, co uspokoi mnie natychmiast, a nie łykać po 10-15 tabsów.
[ external image ] :heart:
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.