Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 231 / 11 / 9
Bo widocznych efektów ciężko doświadczyć. Warto obejrzeć coś spokojnego - wtedy w moim przypadku pojawia się senne odczucie, że to co widzę jest tym i jednocześnie czym innym (w marzeniach sennych to właśnie tak u mnie wygląda - widzę przedmiot i wiem o nim wiele niezwiązanych informacji).
Drugi sposób na zauważenie działania zolpidemu to interakcje społeczne - następnego dnia rano zauważysz, jak z dupy było twoje zachowanie. Nie polecam.

Aha, nie wystąpiła u Ciebie amnezja? Może naprawdę Cię zolpidem nie klepie.

Ja nie brałem więcej niż 10mg poza łóżkiem (a to i tak nie rekreacyjnie, a jako pomoc w zasypianiu).
  • 68 / 5 / 0
Ja generalnie zastanawiam się, jaką gadkę wkręcić lekarzowi, żeby wypisał mi Nasen. Bo pamiętam, bania po tym była nieziemska, już po jednym tabsie. Pływałam po pokoju, wkręcałam sobie, że moje palce to robaczki, zdjęcia z koncertu zespołu wydawały się ruszać, jakbym oglądała koncert a nie zdjęcie, w riffy gitarowe zawierały w sobie sylaby. I mnóstwo innych schiz. Tylko że lekarka mi niedawno zapisała benzo. Zolpi też dużo ćpunów bierze. Iść do innej, czy może spróbować u tej? A jeśli tak, to jaką gadką ją przekonać? Benzo wyłudziłam mówiąc, że kiedyś brałam i mi pomagało. Jeśli powiem to samo o Nasenie, to myślicie, że mi przepisze?
Uwaga! Użytkownik 1wQhyMiSGRl8 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 574 / 10 / 0
a tak na chloplski rozum co to jest ta tolerancja krzyzowa?
  • 17 / / 0
wieczorem napisze full raport dot. zolpidem I.V.
tolerancja na benzo - kiedys b.wysoka, teraz juz spadla, ale do zera wiele brakuje
1 tabl onirex rozpuszcz w nieco ponad 1 ml gorącej wody, zagotowane, filterek+ zaciagamy pomka 2, potem drugi filterek + igla i calosc do insulinowki. pukniete na poczatek ok 1/10, odczekane, nic zlego (jak np pirogen =F ) sie nie dzieje, jadziem z reszta - wyrwania z kapci nie bylo, ale przez chwile inny swiat, widocznie za mala dawka.
  • 495 / 22 / 0
Zapragnelo mi się teraz zolpi w celach rekreacyjnych, są problemy żeby uzyskać to u lekarza pierwszego kontaktu?? Bo psychiatrzy coś nie chcą mi tego pisać.
  • 950 / 41 / 0
No po hydroksyzynie to leci na pierwszy ogień przecież. A co chcą Ci 'pisać' psychiatrzy? Coś świrujesz. ;)
  • 231 / 11 / 9
Krótki poradnik zdobywania zolpidemu:

1. Idź do lekarza
2. Poproś, by wypisał Nasen/Stillnox/inny zolpidem. Bo masz problemy ze snem i ci pomaga.

Ten lek "zdobywa" się sam. Ja szedłem z prawdziwą bezsennością do lekarza i dostałem właśnie to.
  • 495 / 22 / 0
4problemyzpamienciom pisze:
No po hydroksyzynie to leci na pierwszy ogień przecież. A co chcą Ci 'pisać' psychiatrzy? Coś świrujesz. ;)
Dostalem po kolei, chlorprothixen, trazodon i promazyne. Jeden psychiatra stwierdzil, ze typowo nasenne leki odpadaja z racji ze uzalezniaja, a ja mam problemy z drugami, wiec odpada. Drugi byl mega kozakiem i sam mnie przekonal do tej promazyny zamiast zoldpidemu z raci ze wystepowac bedzie krzyzowa tolera z benzo, no ale mowie aktualnie interesuje mnie rekreacyjne dzialanie zolpi i mowicie ze nie ma problemow u rodzinnego (ktory wczessniej bez problemu wypisywal mi np. alpre do tego ;P). To fajno
  • 381 / 11 / 0
Ja tam nie rozumiem tej substancji, spać i tak nie moge po tym, a rano się okazuje że nie ma 30 tabs i tylko żona opowiada co robione, czyli w sumie nawet nie spalem ;-)
Anaboliczny dżentelmen.
  • 56 / / 0
Wczoraj wypiłem dwa piwka, po jakiejś godzinie, może pół wrzuciłem 1 tabsa zolpi. Po 30 minutach dorzuciłem drugą i położyłem się spać, chowając wcześniej lek na szafę. Na pewno zasnąłem.
Obudziłem się rano, szukałem wszędzie zolpi ale nigdzie go nie ma, zniknęły pozostałe 4 tabletki, zastałem jeszcze tylko zaschnięte ślady po coca-coli prowadzące do łazienki.
Jak to możliwe? :o
To nie pierwszy raz jak mixowałem z alkoholem, nie raz też przyjmowałem po 80 mg zolpi, ale takie coś mam pierwszy raz. Już sam nie wiem czy szukać tego zolpi czy go jakimś cudem wszamałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.