Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 272 / 0
Dobra, dobra. Druga strona medalu jest taka że mądrości z wikipedii i ich interpretacje też czasami trzeba rozwiewać, a tego nie da się zrobić bez dyskusji nad nimi.

W wikipedii jest napisane jak wół że amfetamina nie uzależnia fizycznie. Tutaj należy w reakcji nie kasować ten wpis, bo jest prawdziwy, tylko zainteresować ludzi wiedzą o uzależnieniu psychicznym, które jest o wiele bardziej rozbudowane i destrukcyjne. Uzależnienie fizyczne to pikuś przy psychicznym, ale nie zaprzeczysz że obydwa faktycznie istnieją i w przypadku amfetaminy trzeba je rozgraniczyć bo ludzie je mylą.

Oraz żeby być dokładnym, poprawny cytat z wikipedii, bo domino jachas z premedytacją nie wkleił drugiej części zdania
Amfetamina nie powoduje uzależnienia fizycznego lub jest ono bardzo słabe (może objawiać się dusznościami i lekkimi zawrotami głowy w momencie odstawienia), może wywołać jednak – jak każdy środek pobudzający – uzależnienie psychiczne.
Oraz definicja uzależnienia psychicznego z nieszczęsnej wikipedii

Czym jest uzależnienie psychiczne
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 993 / 49 / 0
zbędny cytat, światło

*moze* ja np niemam z tym problemu %-D mialem okolo 2 letni ciag potem przerwa bezproblemowa... potem kupowalem tylko czasem... teraz juz 2 miesieczny ciag :-D
ps pozdrawiam gimbusa rzabe co merytoryczna dyskusje ktorej nierozumie nazywa trolowaniem co te gimnazjum z ludzi zrobilo %-D mimo kwasu to takie ludki uslysza kilka logicznych zdan wyzywaja ludzi od troli :-D
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 4807 / 272 / 0
Może faktycznie nie masz problemu, ale wystarczy pobieżna lektura tematów o fecie żeby zobaczyć że niemal wszyscy mają z "tym" problem.

No i nie wykluczone że jutro, może za miesiąc, może za rok też będziesz miał problem. Mi zajęło 4 lata żeby zauważyć że problem się pojawił ;-)
  • 993 / 49 / 0
sam zauwazyles czy ktos ci go wmowil? :-D twoje zycie twoja decyzja, jak by jutro feta znikla to co zrobisz?? %-D
  • 4807 / 272 / 0
Nic bym nie zrobił, od półtora roku nie zażywałem amfetaminy i uważam to za nie warte uwagi ścierwo które nie przynosi żadnego pożytku częstujące samymi efektami ubocznymi wzamian za intoksykację. Jako osoba wciągająca ścierwo przez 4 lata przed rzuceniem, być może z hakiem mam pełne prawo by tak stwierdzić.
  • 993 / 49 / 0
i gdzie tu uzaleznienie? %-D ja tez jem co najmniej 4 lata i nieuwazam tego za scierwo, wstawanie i podroz do roboty jest 100 razy przyjemniejsza tak samo jak opierdalanie sie w robocie %-D
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2015 przez domino_jachas, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4807 / 272 / 0
Gdzie tu myślenie. Żeby zażywać 4 lata substancję rozwalającą tryb życia, psychikę i narządy wewnętrzne trzeba być uzależnionym, bo nikt normalny tak nie robi.
  • 993 / 49 / 0
Światło pisze:
Gdzie tu myślenie. Żeby zażywać 4 lata substancję rozwalającą tryb życia, psychikę i narządy wewnętrzne trzeba być uzależnionym, bo nikt normalny tak nie robi.
rzuciles bez problemu wiec to raczej problemy z mysleniem hahahaha a nie uzaleznienie
  • 4807 / 272 / 0
To zdecydowanie nie było rzucenie bez problemu.

Zapytam inaczej, czy Ty ciągle wciągasz?
  • 993 / 49 / 0
Światło pisze:
To zdecydowanie nie było rzucenie bez problemu.

Zapytam inaczej, czy Ty ciągle wciągasz?
jasne z wlasnej woli i jem niewciagam sluzowki rozwalone %-D tylko po bialku wchodze na te forum :-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.