uprawa outdoor na wolnym powietrzu, 3 rośliny duże (85 cm - 100 cm, indici i sativy, 2 z 3 jeszcze fajnie idą w górę) i dwie małe (15-20 cm dwie sativy), rośliny zasadziłem na samym początku maja, chyba faza kwitnienia jeszcze nie powinna się zacząć (?), mimo to 2 z 3 roślin pobierają chętnie potas a ta 3 eliminuje dolne partie liści wiatrakowych. Pytanie numer 1 jak zadbać o nie gdy wyjadę na wakacje ? Nie będzie mnie 10-14 dni ... Czytałem o hydrożelu ale niestety hydrożel musi być wymieszany z glebą a nie chcą uszkodzić tak dużych roślinek próbując im go zaaplikować . Pytanie numer 2 : czy one pobierają potas bo zaczęła się faza kwitnienia czy po prostu mogą to być indici,[ nie pamiętam, które to sativy a które to indici (a one niby się bardziej krzewią niż rosną do góry)]?
2. Faza kwitnienia zaczyna się około 15-20 lipca.
Wolny wzrost może być oznaką niedoboru azotu. Pamiętaj roślina w fazie kwitnienia też potrzebuje azotu!
Sativa rośnie wyższa bardziej choinkowata, indica jest bardziej krępa, zbita.
Dodałeś dolomit do ziemi? Czym nawozisz?
Proponuję florowit forte i biohumusa zAaplikowaĆ, z dodatkiem dolomitu.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.