Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 31 / 1 / 0
Replace pisze:
Faktycznie migrena ma związek ze stresem...
Ja mam wrażenie że z wiąże się to z ustąpieniem stresu (w weekend, po ciężkim tygodniu w pracy) a następnie z rozszerzeniem naczyń czy jakiejkolwiek powiązanej reakcji.
  • 14 / / 0
pilleater, przed ciążą nie wiedziałam co to ból głowy, nie bolała mnie nawet na kacu, w ciąży miałam podwyższone ciśnienie więc lekarz zakładał że to jest powodem, pół roku po urodzeniu dziecka postanowiłam wrócić do pracy i się zaczęło....
benedykt, masz rację, raczej bardziej z jego ustąpieniem.
  • 204 / 6 / 0
No dobra, napisze do czego sie dokapalem. Zomig 2,5mg. Sam osobiscie nie stosowalem, ale musze skolowac znajomej. A bym zapomnial...na wiki pisze, ze jest podawany donosowo (?) oraz odzialuje na jakies tam podreceptory HT, moze mozna liczyc na jakas namiastke euforii?
  • 257 / 11 / 0
Wróciły weekendowe bóle głowy. Wróciły migreny. Dwa razy w przeciągu 1,5 miesiąca. Dużo, porównując brak przez pół roku, rok. Dwa weekendy zawalone, zaczyna się w piątek wieczorem a mija... W niedzielę wieczorem. Kurwa, koszmarnie się znowu robi. Ibuprom zielone kapsułki, coś pomagają, powiedzmy l, że ból nie jest tak silny, gorąca kąpiel, picie czegoś i jedzenie czegokolwiek bez wymiotowania pod tabletkę. Jaranie nie pomaga, nawet pogarsza ból. Mdłości powodują brak chęci na jedzenie, niejedzenie potęguje ból. Błędne koło. Po takim weekendzie chudne 2 kilo. Potem to nadrabiam przez 3 dni czyli zażeram się i wracam do żywych i najedzonych. Światło zapacho wstręt. Znowu sobie przypomniałam jak to jest mieć migreny.:-(
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 2652 / 387 / 0
Bierzesz pod uwagę, że może mieć to podłoże psychosomatyczne? Jesteś pewna, że to migrena, a nie klasterowe bóle głowy?
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 257 / 11 / 0
Wiesz co, właśnie przeleciałam Wikipedie i myślę, że to nie to. Pojawia się pomału, narasta niezauważalne, dopiero pod wieczór czuje tak naprawdę ból a nie świadomość, że coś jest nie tak. On nie napada mnie, on się wlewa mi do głowy pomału, Sączy się jak cieknący kran. Mdłości a właściwie żarciowstręt mam od pt rana, może południa. Wieczorem czuje wyraźny ból skroni, ucisk i otępienie myśli. Zwalniam myśleniem o połowę. Czytanie czegoś że zrozumieniem jest naprawdę trudne. Do tego zapachy czuje tak mocno, że mam wrażenie, że nawet te miłe normalnie, śmierdza. Perfumy, mydło, szampon. Zapach jedzenia to gorsze mdłości. I w takim otępieniu żyje cały weekend. Jak więcej chodzę, wyjdę się przejść na powietrzu to też trochę pomaga. Mam zmróżone oczy, blada skórę, wolniej się nawet ruszam. W niedzielę bez ostrzeżenia ból i to zaćmienie mija. Po prostu, leżę wieczorem w wyrku, dogorywam i w pewnym momencie zaczynam czuć, że nic mnie nie boli, mdłości mijają, otwieram oczy i mogę iść biec w maratonie. Myślisz, że to klastrowe? Myślę, że nie. Napięciowe?
Miewam jeszcze inne bóle głowy. Zaczyna boleć jedna część głowy z oczodolem, aż szczęka też boli po tej samej stronie. To ibum pokonuje.
Albo bóle głowy ale w okolicy karku. Tylko kark. To raczej ciśnieniówki. Meteopatyczne bóle głowy, mam osobniczo niskie ciśnienie, wysokie tętno.
  • 2652 / 387 / 0
shacodupa pisze:
Myślisz, że to klastrowe?
Nie widziałam Twojego EEG, ale sporo objawów się zgadza. Dość łatwo pomylić migrenę z klasterowymi, dlatego Cię o nie spytałam. Pomyślałam, że może byłaś już w tym kierunku diagnozowana i masz pewność, że to migrena.
Napięciowe?
Pytałam o podłoże psychosomatyczne - czy tych dolegliwości nie powodują schorzenia psychiczne, nagromadzenie stresu, myśli itd . Dobrze też, żebyś zbadała się kardiologicznie, możliwe, że masz zwiększone ciśnienie wewnątrzczaszkowe, którego przyczyna najczęściej leży w wadach układu krążenia. W takim wypadku ból często promieniuje do karku i szczęki, co właśnie opisałaś.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 257 / 11 / 0
Moje diagnozowanie było dawno temu i olałam kontynuację. EEG dostałam z komentarzem że jakieś fale alfa czy theta (nie pamiętam a nie mam kartki już dawno) są w wartościach wskazujących napadowe bóle głowy. Tyle pamiętam. Potem studia i po skończeniu bóle minęły tak, że zdażaly się w ilościach kilka na rok.
Może powinnam znowu się za to wziąć, zobaczę czy jutro nie będzie powtórki z rozrywki. Może i masz rację.
A przy okazji, jaram właśnie i boli mnie prawa skroń i oko w środku :-(
  • 7 / 3 / 0
Bardzo pomaga regularne palenie trawy, może napady bólu nie są rzadsze, ale łagodniejsze.
Za to jak już chwyci to polecam tabletki Migea, są bez recepty i po 40 min. wszystko przechodzi no i najszybciej pomagało MDMA i b-ketony, nawet w małych ilościach wtartych w dziąsło
  • 561 / 40 / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.