Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 93 / 1 / 0
wy tu tylko o tej pradze a w ostrawie tez jest kofik, ja mam bardzo blisko tylko 15 km wiec na rowerze sobie moge skoczyc hehe. moze ktos sie zemna wybierze jak jest z okolic granicy?
  • 6 / / 0
Dariusz powiedz cos wiecej na ten temat ile tam trzeba zaplacic za grama. Napisz namiary na ten kofik jak pamietasz . Chetnie bym sie z toba wybral hehe hehe :P
Uwaga! Użytkownik kamil846 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 9 / 0
otóż ja mieszkam w Cieszynie, a nie wiem czy wiecie w Czechach jest również czeski Cieszyn, odpowiednik naszego...do granicy mam chwile i mam tam kilku zaprzyjaźnionych czechów :-D
gram kosztuje 300koron czeskich (41-42zł) ale jest to rzeczywiście gram ważony, po za tym jakość tego 'scera' jak mówią czesi jest masakryczna, za pierwszym razem nie spaliliśmy całego gieta na 3 (!!!), gdyż bania nas przerosła hehe ogólnie w Czechach (teraz cytat Sz. pozdro) 'scera to tu je kupa' i rzeczywiście nawet jak ktoś przychodzi nie mając z nikim ustawki w 10min znajdzie czego szuka... :cheesy:
prawo w czechach ja mi opowiedział E. jest zajebiste... możesz mieć 'pro sobie' ile chcesz pod warunkiem że jest to tylko na twój użytek, oficjalny handel jako taki jest zakazany... :-p jak sie każdy do tego stosuje wiadomo, i jak ktoś pisał wyżej policja nie zwraca uwagi na to że palisz, stali naprzeciw nas kolo 10metrów, podczas gdy konczyslismy pierwszego spliffa (szoty itp.), krecilsmy drugiego i rozpalalismy i nic, zero reakcji
Praga, w Pradze jest coffeshop ale oczywiście nieoficjalny, tzn jest to bar, do którego wchodzisz, kupujesz od ludzi w środku, którzy siedzą przy piwie i wychodzisz... palić możesz wszędzie
jak sprawa ma sie z hodowlą tego nie wiem do końca, gdyż tutaj zdania sie podzielone, ale jak już zdobędę rzetelne info. na pewno je podam
z polski skuna już nie biorę i nie pale, mając tak blisko sąsiadów z takim grasem jest to po prostu nieopłacalne hehe
pozdrawiam

PS czy ktoś z was mieszka rówież blisko CR??
Ostatnio zmieniony 05 maja 2007 przez ahael, łącznie zmieniany 1 raz.
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 1558 / 18 / 0
z gliwic troche jest :) chętnie na wakacje bym się wybrał hehe
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
za to w gliwicach są inne gadżety hehe po które ja bym tam wpadł__
średnio na czeskim cieszynie schodzi dziennie 150gram, tam palą prawie wszyscy
pozdrawiam
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 93 / 1 / 0

Dariusz powiedz cos wiecej na ten temat ile tam trzeba zaplacic za grama. Napisz namiary na ten kofik jak pamietasz . Chetnie bym sie z toba wybral hehe hehe :P
to jest to ze tam jeszcze niebylem ale jestem na 100 pewien ze tam jest,zaniedlugo lece wyrobic dowud i smigam tam .
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
popieram na bank jest hehe
zreszta jak mówie w czechach jest palenia tyle ze uuuuu
pozdrawiam
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 6 / / 0
czyli po tych postach wszystkich mozna stwierdzic ze jako tako coffeshopy nie istnieja oficjalnie?
Uwaga! Użytkownik kamil846 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
Przeczytaj jeszcze raz, jak nie zrozumiałeś.
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Najlepsze knajpki jakie udało mi się znaleźć w Pradze to:

Independent Reggae w Pradze
Wysiadając ze stacji metra „Muzeum”, kierujemy się w stronę pomnika Witolda, następnie skręcamy w pierwszą ulice po lewej stronie – ul krakovska. Po chwili mijamy komendę Policji, już na tej wysokości idzie wyczuć niecodzienny aromat. Przeciętny obywatel Kaczogodu zapewne już tu tuszkę zgłupieję.

Podążając dalej naprzeciwko Ambasady Bułgarii naszym oczom ukarze się niepozorne źródło znajomego aromatu – INDEPENDENT REGGAE BAR

Prosty wystrój niewielkiej knajpki (bar, sala z piłkarzykami i niewielka sala ze stolikami) rekompensuje wyjątkowy klimat tworzony przez obywateli całego globu. Przy piwku, spliffie i rootsowych rytmach można sie tu poczuć jak na jamajskiej plaży.

Cross Club
Ta knajpa jest wyjątkowa, jej nie da się opisać tam trzeba po prostu iść na jointa (zakupionego wcześniej w independent :P )

http://crossclub.cz/
foto:
http://foto.spliff.pl/thumbnails.php?album=8

Artykuł w Gazecie Konopnej - Spliff o Pradze.
http://spliff.pl/index.php?option=com_c ... 3&Itemid=6

Republika Czeska, Praga: GMM �2008
http://spliff.pl/index.php?option=com_c ... &Itemid=27

Bushka Bryndová Wywiad z Wiednia

Konopie są lekiem ! Republika Czeska wprowadza rewolucyjne prawo.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2008 przez Wielki Elektronik, łącznie zmieniany 5 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.