uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Chcialbym zacząc hodowle mam juz nasiona lampe tak maloa na początek ale juz mam sianko na wiekszą i nie wiem jak zaczą to znaczy interesuje mnie uprawa hydro w granulacie ceramiczynm, a wiec co musz zrobic z nasionami na samym poczatku to znaczy zeby nie zgnily wiem ze nie mozna ich chyba wrzucc do wody to co z nimi zrobic zeby bylo idealnie i czy potem najpierw je dac do ziemi czy odrazy do granulatu a moze najpierw w mini szklarenke zeby sie zrobily zajebiste korzeni i dopiero potem do kranulatu pomużcie piszcie co mam jeszcze kupic jakie chemikali i inne gadzet powaznie jestem zielony na maxa w tym ale szybko sie ucze :D Z Góry DZIEKI !!!!!
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
jaką metodą chcesz w hydro uprawiać?

to jest chyba najważniejsze pytanie :P
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 24 / / 0
:P
Nieprzeczytany post autor: m1ody44 »
niewiem jak ona sie nazywa ale opisz ci co mam :jede wielki pojemnik w którym bedzie woda warz z odzywką bezposredni do nie po przez zawór [plywakowy jest poloczany drugi pojmnie nad którym znajdują sie donice z granulatem ceramicznym i do kazdej osobna jest podlaczony wezyk doprowadzający wode z odzywką. tak mniej wiecej to wygląd. i powec jak mam postopic z nasiony czy wlozyc je do granulatu i czekac za cos z niego wyjdzie pod lampa czy jak??
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Do kiełkowania zalecane jest stosowanie podłoża firmy Grodan, ewentualnie mozna skorzystac z innej waty mineralnej jednak najlepsza jest taka o przeznaczeniu ogrodniczym - hydroponicznym. Przed użyciem podłoża (kostki wełny mineralnej) należy je nasączyć wodą i pozwolić mu troche wyschnąć. Można przyspieszyć ten proces poprzez ściskanie kostek tak dlugo az beda jedynie wilgotne.
Nasionko należy włożyć do małej kostki wełny mineralnej. Gdy nasionko wykiełkuje i pojawią się pierwsze liścienie zacznij delikatnie podlewać stosując jedną trzecią (1/3) zalecanej dawki kompletnego nawozu do hydroponiki. Kiedy małą kostkę zaczną oplatać korzenie może być przetransportowana do większej.
  • 24 / / 0
aha czyli mam zroic tak najpier nasiona na welne mineralną potem jak bedą korzenie to juz spokojnie moge wlozuc do grak jak granulatu ceramicznego albo kermazytu i podalwac najpiwerw jedą trzecią zalecanej dawki a po jakims tugodiu juz normalnia ??
  • 1736 / 18 / 0
ogolnie to niektore wełny mineralne mogą być toksyczne dlatego najlepiej kup taką w kostkach małych specjalna do hydroponiki (hemp.pl naprzyklad)
kiełkujesz tam nasiono tak jak pisze, później jak juz wyposci liscienie podlewasz wodą z nawozem 1/3 dawki albo nawet 1/4, imj jest wieksza tym bardziej zwiekszasz dawke nawozu. Tak w 2-3 tygodniu dajesz juz normalna dawke a roslina rosnie w normalnym granulacie w systemie hydroponicznym - wiadomo ocb.

jasniej nie moge juz ci tego wytlumaczyc

pozdrawiam
  • 24 / / 0
kminie wszyscho dzieki
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.