4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1522 / 73 / 0
Macie wszystko przyklejone i takie problemy. Manganu styka 300mg, robić tylko na zimno, a nie SZYBCIEJ SZYBCIEJ MUSZE ZAJEBAC. Zajmijcie sie czyms, nie wiem, pobiegajcie czy cos. Takim sposobem tylko cisnienie>tachykardia na wjezdzie>zjazd
CIERPLIWOSCI KURWISZONY
tekst powyżej =/= prawda
  • 4807 / 272 / 0
Faktycznie coś dużo KMnO4 ludzie podają. Przecież to nie przyspiesza ani nie wzmacnia efektów syntezy, mi po 300 mg na paczkę i odczekaniu czasami leciało fioletowe ze strzykawki i trzeba było filtrować dalej czego do końca nie rozumiałem bo dzień wcześniej było niemal przezroczyste , a metkat zawsze przy tym dobrze klepał, oprócz rzecz jasna dorzutek. Trzeba robić zmniejszając toksyczne właściwości a nie dodawać 500 mg czy 400mg jak tu przeczytałem.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 570 / 9 / 0
jakbyscie widzieli jak niektorzy robią kota to byscie sie za glowe zlapali ...
magan na oko tabsy pokruszone 2ml octu dodane do szklanki mieszane az poleci dymek wtedy dopiero 10-15centow wody i jest gotowy %-D
nazwalem to Bezenhelydo pseudoefedryna z dodatkiem metkata
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 17 / / 0
nie wiem , czy ten pomysł już padł czy nie, ja fanem marcepanu nie jestem, ale nasuwa mi się jadno proste rozwinięcie - skoro szkodliwość wynika z obecności manganu i octu, to czy nie lepiej zastąpić kmno4 perhydrolem a kwas octowy np. kwasem cytrynowym, na koniec papierek uniwersalny i dodajemy zwykłej sody zeby zbic ph ? nie wiem jak z proporcjum, i czy reakcja wyjdzie taka jak powinna, ale warto pomysleć nad ewolucją reakcji, eliminacja manganu eliminuje 90% szkodliwych skutków ubocznych, które bywaja przerażające
  • 267 / 17 / 0
@UP
Ocet w tych ilościach specjalnie szkodliwy się nie wydaje ( kwasek cytr podawany w kable też u przeciętnego lekarza nie spotka się z aprobatą). Tak Wpadano już na ten pomysł jak dotąd jedyne znane mi efekty to "przysmażenie" jelita po podaniu p.r. Coś mi mignęło na ten temat w kuźni, może tam znajdziesz jakieś dodatkowe info.

Porządnie zrobiony kot(z możliwie czystej peefki przy użyciu minimum kalium no i robiony na zimno ofc,) przyjmowany z głową (tzn. od czasu do czasu, podawany inaczej niż i.v. w dodatku łykając coś zmniejszającego przyswajanie Mn) niemal nie ma szans na zakończenie się parkinsonem.
Tylko że wystarczy chwilkę posiedzieć w tym wątku żeby się przekonać że pomijając nowicjat to zdominowali ten dział `elektrycy` nadużywający metkata i o ile o czystość reguły dbający to o bhp ifałek już nie koniecznie.
Spoiler:
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 1971 / 457 / 4
czym można zastąpić nadmanganian potasu?
DXM
  • 267 / 17 / 0
Niczym, można jedynie używając bardziej szkodliwych składników w trudniejszej reakcji pozbyć się Mn z produktu końcowego.
Ew. Faktycznie ten perhydrol ale trzeba wykombinować jakie proporcje czasy i temp.
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 11 / / 0
Kilka razy robilem bez octu i klepalo to zdecydowanie mocniej niz sama psefka. Czy reakcja byla przez to slabsza? W ogole to po co ten ocet skoro pseudoefka jest w postaci HCl?
En cogitanti in occulto
  • 1971 / 457 / 4
sqciu pisze:
Niczym, można jedynie używając bardziej szkodliwych składników w trudniejszej reakcji pozbyć się Mn z produktu końcowego.
Ew. Faktycznie ten perhydrol ale trzeba wykombinować jakie proporcje czasy i temp.

No chyba nie tak do końca niczym... czytając chociażby ten wątek znaleźć można przynajmniej dwie substancje, które spokojnie zastąpią SZKODLIWY nadmanganian potasu.
Minusem ich jest tylko dostępność a raczej brak "ot takiej" sprzedaży osobie fizycznej... nie chce mi się teraz grzebać w 150 stronach wątku... ale chciałem zrobić taką "listę" jakby to nazwać... hm profesjonalnych odczynników?, dzięki którym taki metkatynon byłby nie dość że ( być może ) mocniejszy to jeszcze czystszy a przy okazji może i nawet łatwiejszy w obróbce? i bezpieczniejszy dla zdrowia?

edit: znalezione na szybko
Parathormon pisze:
Jeżeli ktoś chcę "zamienić siekierkę na kijek", zamiast utleniaczy manganowych może użyć dichromianu sodu - jak wynika z badań jest na tyle selektywny, by nie spierdolić efki do benzaldehydu (vide H2O2, KMnO4), rozpuszcza się w wodzie, więc należałoby po reakcji zrobić ekstrakcję a/b - co już pewnie dyskwalifikuje tę metodę jako czynności "szybkiej, łatwej i skutecznej" - nada się, ale tylko do komercyjnych zastosowań, jak sądze.
EDIT
Parathormon pisze:
Ale nie wiem po co ci silne oksydanty... właśnie potrzeba słabszych oksydantów jak MnO2 lub dichromian sodu.

A jeśli tak z ciekawości pytasz to można kupić jeszcze najsilniejszy utleniacz: H2O2
Ostatnio zmieniony 09 maja 2015 przez DuchPL, łącznie zmieniany 1 raz.
DXM
  • 283 / 2 / 0
@Ose, kwas octowy jest katalizatorem, reakcja z nim zachodzi wolniej i mniej gwałtownie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.