Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 222 / 7 / 0
Nie miałem może wielkiej depresji, bardziej amotywację i unikanie obowiązków, ponadto lekko-średni lęk,niepokój,niepewność wśród ludzi,szczególnie nowopoznanych. Ale ogólnie nie czułem się komfortowo. Do tego senność, spanie po 12-13h po całym dniu nic nierobienia, złe samopoczucie. Brak jakichkolwiek myśli samobójczych. Lekarz określił to jako objawy słabej-średniej depresji. Przepisał fluoksetynę 20mg codziennie rano, nic więcej ( lecz codziennie biorę również prometazynę na sen).

Pierwszego dnia po wzięciu kapsułki rano, czułem się wręcz naćpany, pomyślałem wtedy, ze tak to bedzie dzialac, i ze jest jak najbardziej fajnie ale mocno.
Pare następnych dni czułem coś na pograniczu placebo by wreszcie stwierdzić, że nie działa,

Po 23dniach stosowania leku mogę powiedzieć, ze od dwóch dni naprawdę czuję stabilne działanie.

+ wstaję rano może nie na zawołanie, ale bez zbędnego rozmyślania. Po 20minutach czuję sie rozbudzony, w pracy nie przysypiam.
+ mam chęć do działania, czuję pobudzenie i czerpię przyjemność z wysiłku fizycznego i umysłowego.
+ samopoczucie i kontakty miedzyludzkie zdecydowanie na plus.

- spotkałem się z opiniami od dwóch osób, ze mam zrenice jakbym byl nacpany i ze mam cos za duzo energii.

Ogolnie lek jest super jak dla mnie.
  • 1599 / 47 / 0
Wie ktoś może jak to jest łączenie fluoksetyny z alkoholem bo wiadomo, że na ulotce nie ma o tym wzmianki, ale chodzi mi głównie o to czy jak pozytywnie zareagujemy na fluoksetynę to czy jak wypijemy alkohol to czy przypadkiem ta fluoksetyna nie przestanie działać ?
  • 226 / 35 / 0
alkohol zaburza wydzielanie serotoniny - spieprzy Ci sie efekt leczenia. Bardzo czesto efekt maleje do zera przy piciu, takze lepiej sobie odpusc.
  • 10 / / 0
Brałam jakieś 2/3 lata temu [ Bioxetin ] . Bardzo dobrze wspominam te czasy . Przed braniem specyfiku miałam głęboka depresje , myślałam , ze nic mi nie pomoże . Nie pamiętam po jakim czasie lek zaczął działaś ale efekty były na prawdę ciekawe . Poznałam wtedy swojego pierwszego bojfrenda wtedy jeszcze pod przykrywką - przyjaciela , ciągle się śmiałam i miałam ochotę ciągle coś robic .
  • 149 / 101 / 0
A ja zażywam 40mg fluoksetyny już długi czas.Zaczynałam od 20mg. Poza chudnięciem nie zaobserwowałam poprawy nastroju.
Uwaga! Użytkownik trufla1989 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 17 / 0
To dodaj czegoś do tej fluoksetyny, myślicie, że samo SSRI wystarczy by w pełni ozdrowieć?

Mój zestaw: fluoksetyna 20mg rano + 100mg amisulpirydu (neuroleptyk ALE bezpieczny i w tej dawce aktywizuje daje kopa do działania jest antydepresyjny i w ogóle motajcie na niego recepty, w USA robią takie połączenia i zdrowieją) a na wieczó 30mg Mirtazapiny.

Fluoksetyne można zastąpić w takim miksie dowolnym SSRI/SNRI/może TLPD

Chcesz poprawy nastroju to idź na terapie. Albo słuchaj znachorów forumowych bo oni naprawdę czasem mają sporą wiedze. Trzeba się samemu leczyć, o radę zawsze warto spytać.

Neuroleptyk nowej generacji w dawce aktywizującej (Niech mi tu nikt nie wyjeżdza że neuroleptyki są beee, tylko haloperidol jest zły, amisulpiryd jak na atypowca jest doskonały do poprawy nastroju). Dam sobie prawą rękę uciąć, że z takimi lekami, dobrą suplementacją, sportem(!!!) i terapią dojdzie wreszczie do poprawy nastroju.

Potem zostaje jeszcze lobotomia (żartuje, elektrowstrząsy)

No mam słowotok od moich leków, widać, że działają. Życzę zdrowia. Szkoda tylko, że na fluoksetynie lubię sobie wypić. Żadny ciąg, ale dwa piwka czy cuś, ale to wiele osób zgłaszało podobno.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 454 / 27 / 0
Z neuroleptyków aktywizacyjnych najlepiej na mnie działał flupentiksol 3 x0,5mg i nie ma sie co dziwic,wynika to z jego mechanizmu działania,poza oddziaływaniem na receptor D2 oddziałuje on tez na receptor D1 który obficie występuje w układzie nagrody w mózgu.
  • 91 / 4 / 0
Jak macie poważne problemy to fluoksetyna wam nie pomoże. Natomiast jak bolą was nogi albo biją was w szkole, może macie za dużo pryszczy, za gęste włosy, jesteście zbyt grubi TO MOŻECIE TO JEŚĆ. Żadnemu ćpunowi fluo ani żadne inne SSRI nie pomoże, tyle w temacie.
"Bakin' soda, I got bakin' soda"
  • 60 / 1 / 0
Witam, mam prośbę, czy może ktoś porównać fluoksetyne do sertraliny?
Biorę serte od kilku miesięcy i doszedłem do dawki 125mg ale szału niema... Najgorsze w jej działaniu dla mnie jest uczucie takiego otumanienia, pustka w głowie, cały czas milczę a jak już coś próbuję powiedzieć to plącze mi się język strasznie :/ Warto spróbować fluoksetyny?
  • 258 / 16 / 0
blach1 pisze:
Witam, mam prośbę, czy może ktoś porównać fluoksetyne do sertraliny?
Biorę serte od kilku miesięcy i doszedłem do dawki 125mg ale szału niema... Najgorsze w jej działaniu dla mnie jest uczucie takiego otumanienia, pustka w głowie, cały czas milczę a jak już coś próbuję powiedzieć to plącze mi się język strasznie :/ Warto spróbować fluoksetyny?
Warto spróbować zmienić, by się przekonać, fluoksetyna jest najmniej selektywna nie jest wyjątkowo silna serotoninowo, a antagonizm 5ht2c daje radę
i fluo może napędzać, poprawić nastrój oraz pewność siebie, ale rozkręca się kurewsko długo nawet 3 miechy. %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.