Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 989 / 36 / 0
Inaczej zawal pluca.Jakby ktos mial jakies pytania moge odpowiedziec z wlasnego doswiadczenia. Ogolne objawy to ostry, pulsujacy bol w klacie. Ale nie jest tak zle. Zespol pozapiramidowy byl gorszy.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 2466 / 16 / 0
Ja mam takie bóle po przebiegnięciu jakiegoś krótszego dystansu sprintem. Jedna jest ta tętnica ? Pulsuje, kłuje i napierdala
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 40 / / 0
Tetnice są 2, rozgałęziają sie na mniejsze. Poza bólem moze być duszność. Jak pojawia się przy wysiłku i ustępuje po chwili odpoczynku to raczej wskazuje na chorobe niedokrwienna serca
  • 3218 / 395 / 0
Hahahaha, teraz każdy paranoik, którego coś boli będzie się pytał czy ma zator. Tak samo było z zespołem serotoninowym. %-D

WC, jednak to walenie IV czego popadnie ma swoje konsekwencje.
  • 2466 / 16 / 0
Jak helupe mieszają z talkiem który zapycha naczynia bo nie jest wydalany to nic dziwnego że ma zator.

Miałem ileś z 6-7 lat temu robione ekg wysiłkowe.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 989 / 36 / 0
Blu pisze:
Hahahaha, teraz każdy paranoik, którego coś boli będzie się pytał czy ma zator. Tak samo było z zespołem serotoninowym. %-D

WC, jednak to walenie IV czego popadnie ma swoje konsekwencje.
Walilem kota.

A do paranoikow, pisalem, ze nie jest tak zle, ale to w odniesieniu zespolu piramidowego. Jak dostaniesz rozleglego zatoru to raczej pierw karetke wezwiesz anizeli wejdziesz na hajpa. Jak chwile po zastrzyku pluca zaczynaja sie palic i plujesz krwia.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.