Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 204 / 1 / 0
Zdarza mi się przez ostatni rok kupować alkohol z bardzo dziwnych źródeł, niektóre były spoko (z dostawą do domu :-D ) mniej spoko albo totalnie denne (plamy na ryju po piciu tego gówna). Ale ogólnie jestem zadowolony płace za pół litra dobrej wódki (ajsówka, cytrynówka) 8-9 zł. Czasem sie zastanawiam czy jest to zjawisko bardzo powszechne i jakie konsekwencje zdrowotne mi grożą ;-) pijecie takie cosiki czy tylko ze sklepu? :-p
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 472 / 10 / 0
Oczywiscie, ze tak:) Zaopatruje sie w akademikach, ceny - 9-10 zlotych. Nigdy nie mielismy jeszcze po tym jakis konsekwencji zdrowotnych (jakby to szkodzilo, to pol mojego roku by juz slepe bylo:)) Czasami jest jednak troche za slabe.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
u mnie to też dość powszechna praktyka, z racji tego że mieszkam w akademiku a pokój obok robią zajebistą ajsówke to po prostu nie mam innego wyjścia :) dwa pietra wyżej sprzedają tez porterówkę, podobno bardzo dobra ale nie miałem jeszcze okazji spróbować, ceny 8-15 zł, w zależności od tego ile bierzesz no i czy jesteś dobrym sąsiadem :D
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
hehe, drogo tam u was:)
jesli chodzi o illegal alko, mam kilk dojsc w roznych cenach: 8 zl - najdrozsze i tak sie zlozylo ze najgorsze w smaku, cholera wie z czego oni robią ten alkohol, z benzyny?? :scared:
Nastepne dojscie to zamozni panstwo w podeszlym wieku ktorzy sprzedaja ów specyfik po 6zł/0,5 litra, i maja nawet wybór smakowy: cytrynowy, wisniowy, jablko-mieta, czysta.
Ostatnie najtansze dojscie, to poprostu czysty spirytus, dobrej jakosci z ukrainy w cenie 1litr-20 zł, z litra robie 4-5 butelek 0,5 i mam na zapas :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jetrho-tull »
hee na czeskiej podobnie
piwo i to zloty bazant,radegest nietam jakies pomyje 1,5-2zl
1l rumu 80% 18-20zl
ceny ze sie wracac nie chce
no i ten jezyk,idzie ze wszystkiego jebac
Uwaga! Użytkownik jetrho-tull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: qvintix »
to ja zapraszam do kolegów ruskich na stadion dziesieciolecia (wwa) mają spiryt po 9zł/litr :o hehe ;]
forgetting
  • 273 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: don skuninhos »
tani spirytus od ruskow ? nie radze ;D
illegal alko to powszechne zjawisko, wrecz juz niezla konkurencja dla sklepowych trunkow
ja generalnie stawiam na tradycje, i wspieram babilon kupujac w sklepach, choc nieraz zdarza sie a to czysty spirol, a to jakas majonke przez czarny rynek zalatwic ...
z reguly niestety widac roznice jakosciowo w smaku, ale w efekcie koncowym nie widac roznicy, wiec to cos jak dosia - skoro nie widac roznicy to po co przeplacac ;D
cenowo bywa roznie, np od pewnego poczciwego wiesniaka z klasy - litr spirytusu 15, 20 zl, polowka dobrej majonki, tudziez kukulowki, miodowki, ajsowki i reszty scierwa za 10 zl, ale czasem jak ma lepszy dzien to da 0,7 w tej cenie
jak u paranoia, tak i u mnie narazie obylo sie bez powazniejszych konsekwencji zdrowotnych
  • 30 / / 0
Nie kupuje alkoholu z nielegalnych źródeł pomimo, że mi często proponują.
Wole kupić w sklepie i mieć pewność co do tego co pije.

Ceny:
1 litr spirytusu 15 zł
0,5 lita spirytusu - 10 zł
Uwaga! Użytkownik SprzedawcaMarzeń nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
A jak u was z bimberkiem? Ja od dziecka wychowałem się na lokalnym rzemiośle bimbrowniczym, zagłębie samogonu u mnie normalnie, puszcza w okół i wszyscy pędzą. Jakościowo zależy od źródła. Ja preferuje dobry ze zboża, ale i cukruwa daje rady jeśli z sercem zrobiona :) Czasem zdarzają się z ryżu, gruszek, czy winogron specyfiki, ale to już tylko na własny użytek. Ostatnio jakoś tylko od święta mi się zdarza popić bimberku, ale sentyment mi pozostał. Inna sprawa że jeśli dobry się trafi to u mnie nie istnieje praktycznie kac po nim, nawet po zawaleniu się w trupa. Ceny za 1,5l to 20-25 zł. Smakowe zaprawy też się zdarzają, porter, karmel, mięta, landrynki, śliwki i co tam komu do głowy przyjdzie. Ostatnio za to piłem irlandzki bimber, pędzony z ziemniaków, ponoć najlepszy w wiosce wypust, lae nie umywa się do naszego "ducha puszczy".
  • 30 / / 0
U mnie bimber każdy pędzi na swój użytek. Jak poprosisz to Cię poczęstują.
Nie spotkałem sie aby ktoś sprzedawał, chociaż jak byś na upartego chciał kupić to pewnie byś znalazł jakieś źródło.
Uwaga! Użytkownik SprzedawcaMarzeń nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.