Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 448 / 14 / 0
Zależy jak obficie wypełniasz naczynie suszem. Gdy jest to 3/4 naczynia, to na ogół 6-8 razy, choć i więcej by się dało.
  • 38 / / 0
Piję yerbę od 3 lat. Jednak jakoś od września zacząłem regularnie. Teraz starcza mi jedno opakowanie na pół miesiąca do miesiąca. Przy większej ilości nauki piję częściej bo bardzo mnie pobudza :D

Zaczynałem od pajarito miętowej, potem jakieś pojawiały się po drodze cbe itd. Teraz od pół roku tylko Taragui Energia, bardzo polubiłem jej gorzki i mocny smak, a do tego pobudzenie po niej do niczego nie mogę porównać :D Kawy nie piję w ogóle.

Co do zalewania, zalewam 3-4 razy maksymalnie, potem smak już staje się słabszy a pobudzenie nie takie mocne.
  • 61 / 1 / 0
Jeśli chodzi o moc, moim faworytem jest żółta Canarias. Szkoda, że magia działania szybko zanika, a zostaje pikawa i chujowe pobudzenie. Dlatego nie pijam tego skurwiela zbyt często, na codzień pijam pajarito.

Zwycięzą w kwestii smaku mianuję Taragui Sin Palo :)
Uwaga! Użytkownik sicksix jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 788 / 20 / 0
Zaczęłam pić, mniej więcej od tygodnia. W zestawię dostałam Amandę, która ma być podobno o smaku limonki ale tu się zawiodłam niestety. Na początku smak mnie odrzucał praktycznie ale na chwilę obecną paradoksalnie ciągnie coraz mocniej i mocniej do niego :D
Czuję za to na pewno przyśpieszone trawienie, zdecydowanie mniej ciągnie do słodkiego jak i łaknienie ogólne też spadło. Z tym pobudzeniem to z butów nie urywa, ale z tego co się doczytałam moja 'wersja' średnio ma takie działanie.
Mam jeszcze połowę paczki ale powoli przymierzam się do kupna kolejnej paczki.
Zastanawiam się w sumie pomiędzy CBSe albo Cruz de Malta, widzę że dość dużo osób je sobie chwali. Do pobudzenia szarych komórek, która bardziej się sprawdza? Ktoś ma porównanie do obu?
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 10 / 0
ahh napiłbym się znowu
pierwszy zestaw kupiłem ponad rok temu i nie widziałem żadnych efektów prócz placebo więc odstawiłem, ale czuje nostalgie za tym gorzkim smakiem herbatki :D
co do pytania o zalewanie wyzej, ja zalewalem 3-4 razy w zależności od tego co piłem
  • 788 / 20 / 0
No ja tez ze 4 razy zalewam, kolejne to juz czuć mocno wodę a ta miła gorzka nuta ucieka :)
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1342 / 48 / 0
A fpizdu z tą yerbą, nie dość, że paskudnie smakuje to jeszcze stymuluje o wiele słabiej niż zwykła kawka.
SESH
  • 2466 / 15 / 0
Kwestia dawki i organizmu.

@edit: Do tego też są różne rodzaje yerby
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2014 przez White_Power, łącznie zmieniany 1 raz.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 788 / 20 / 0
Stymulacja jest na pewno większa niż po kawie, po której bez względu na wypite dawki nigdy nie udało mi się poczuć negatywnych efektów jak choćby delikatne kłucie/kołatanie, które przy yerbie "udało" mi się uzyskać.
Albo mam wybitnie podatny organizm na to cudo %-D
  • 61 / 1 / 0
Po yerbie nie ma kofeinowego rozdygotania, trochę inny typ stymulacji.

Główna zaleta to długie i stabilne pobudzenie. Najbardziej zauważalne to było, gdy byłem wpizdu niewyspany, po kilku zalaniach yerby z rana mogłem funkcjonować cały dzień w akceptowalnej formie. Kawa z rana pomagała, ale już koło południa przychodzi jeszcze większe zmęczenie, które ciężko przezwyciężyć.
Uwaga! Użytkownik sicksix jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.