Jak ktoś nie pali zbyt długo może nawet rzucić z dnia na dzień bez jakiegoś specjalnego "obciążenia".
Przez jakiś czas mimo, że paliłem sporo mniej, niż teraz nie potrafiłem wytrzymać kilku godzin, to było szaleństwo:)
Po kilku godzinach byłem tak roztrzęsiony, że nie mogłem nic zrobić, trzeba było zapalić.
Mając te sceny w pamięci nie próbowałem rzucić z 6 lat... Jeszcze troszkę;)
- przedewszystkim bardzo nasilila sie nerwica lękowa myślałem że mam raka od palenia, cchodzilem po lekazach zeby mi rzeswietlenia robili zoaczyli jakies zgrubienie, mysli byly zajete, taki hipochondryk sie ze mnie zrobil
- sny o paleniu i uczucie prozni w plucach, polaczone z bardzo silna chwilowa porzeba zajarania szluga
- zaburzenia snu
- rozkojarzenie trudnosc w skupieniu uwagi, apatia
mysle ze z 3 miesiace nawet mogly sie niektore objawy od rzucenia utrzymywac
nie pale prawie 4 lata i waga w gore z 20 kg poszla ale to mga tez byc uwarunkowania genetyczne.
Ogolnie przejscie przez to dalo mi swiadomosc, ze jestem osoba podatna na uzaleznienia
Odczuwam jednak spadek nastroju i taki ogólny smutek.
Kaszle i odrywa mi się ciemny syf. Do pozytywnych na pewno to ze poprawil mi się głos, nie mam juz tej chrypy przez którą miałem taką brzydką barwe głosu.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.