Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
czy ktos probowal juz na sobie ten "ayahuasca-Set"-brzmi okropnie!!!czy stosunek 30:15 jest tym jaki nalezy uzywac,czy sposob przyzadzania jest zamieszczony w ulotce?
co do samej ayahuasci szaman mowil nam,ze za kazdym razem jest inna,zalezy od samej rosliny,od roku jaki byl,pogody i pewnie setek innych czynnikow -ja osobiscie probowalem 3 rozne ayahuasci podczas 7 ceremonii i musze przyznac ze roznily sie i dzialaniem i smakiem.
eloelo5 pisze: sorry ze nie pisze w istniejacym watku, ale zalezy mi na czasie
jakich proporcji najlepiej uzyc i jak je preparowac (wiem oczywiscie ze trzeba to podzielic na wiele porcji ][No niech ci będzie - zostawiam do jutra a potem przenosze do istniejącego watku. Przyp. Zdechły Szczur][/color]
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
a jak z legalnoscia sprzedazy?
wiem ze dmt jest nielegalne, ale czy dmt w suszonej korze jest nielegalne? nie jest to jasno okreslone
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.