Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Tak że nie zrażać się od razu jak nie działa bo naprawdę działa i to bardzo dobrze tylko trzeba mieć dobrej jakości. Ja ostatnio zaraziłem kolegę w pracy i też nie widzi dnia bez łyżeczki guarany z jogurtem. I właśnie to jest chyba jedyna wada guarany - lekko uzależnia, ale nie powiedziałbym że mocniej od kawy. No i jak przemęczony ją wezmę to czuje się jak robot, niby nie chce mi się spać ale wszystko robię tak jak by na autopilocie.
I jeszcze na plus że nie podrażnia żołądka , nawet spożyta z całą masą tabletek i proszków , po obfitym śniadaniu .
PS; Nie odczułem nieprzyjemnych interakcji pomiędzy guaraną a brahmi , Ginkgo Bilobą , żeń szeniem , gotu kolą i cytrynowcem chińskim .
- 1 dzień pobudzenie, dobry power na treningu, ale problemy z żołądkiem
- 2 dzień rano wstać nie mogłem, w 3 dniu również, tak mi się chciało spać.
Być może jest na to rada, co jeszcze wypróbuję, tzn mieć pod ręką wodę i quaranę i przyjąć ją rano jeszcze na śpiąco, z zamkniętymi oczami, organizm powinien się sam ładnie wybudzić i postawić mnie na nogi. Pozostaje tylko kwestia żołądka. Tylko, że może to było po kawie, bo ja kocham kawę i pomimo tabletki quarany piłem również kawę.
Muszę to przetestować jeszcze raz, bo jestem trochę astmatykiem, a quarana jest w astmie pomocna.
Może ktoś z astmą podzieli się swoją opinią nt temat?
Pzdr.
Produkty z MO. Zauważyłem, że nie na każdego działa. Co sądzicie o jakości z MO ?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.