Mam problem ze zrobieniem sadzonek w domu, wyszło inaczej niz miało być i zostaje na razie z ziarnami.Wpadłem na taki pomysł żeby wybudować mały konspekt. Mam stare okna wiec problemu nie powinno byc, miejsce tez mam więc takie cudo się w oczy nie rzuci.
Jakie mogą czekać mnie problemy?
Wpadłem na taki pomysł żeby wybudować mały konspekt.
proste w budowie, zapewni dobre warunki na starcie, powinno być wystarczające do wyprodukowania sadzonek
Możliwe problemy:
1. za zimno - można temu zaradzić wystarczy nie wysiewać za wcześnie, ja bym siał ok 1maja(zależy od rejonu kraju i przebiegu pogody którego nie jesteśmy w stanie jeszcze przewidzieć) Jeśli chcesz sie naprawdę pobawić i zapewnić roślinkom jeszcze lepsze warunki to na spód inspektu wrzucasz obornik, tylko musi być prawdziwy a nie suszony, spowoduje on podniesienie temperatury, nazywa sie to podkład grzejny
2. za ciepło - w słoneczne dni konieczne bedzie uchylanie okna
3. problemy z budową inspektu - jeśli jesteś srednio rozgarniety umysłowo i manualnie napewno sobie poradzisz, taki inspekt to żadna filozofia
pytaj jakby co, służe pomocą
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.