Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
wikax pisze: A świadomy sen to trochę inna bajka... sama doświadczyłam, fajna sprawa ale nie łączyłabym jednego z drugim.
@Deiff wiem co to. Po prostu nie wierzę w paranormalne bzdury. :-)
Deiff pisze:Derb dla mnie jest poprostu ciemnogrodem i tyle ;)
Odnosiłem się do "OOBE", które tu padło a jest dla mnie skrajnym kretynizmem
Szkoda, że nie dostrzegłeś tego co miałem na myśli pisząc "paranormalne", ale w sumie mogłem się tego spodziewać będąc oślepianym od jakiegoś czasu przez blask intelektu bijącego od sporej części użytkowników
derb pisze: Odnosiłem się do "OOBE", które tu padło a jest dla mnie skrajnym kretynizmem
I już się więcej nie kompromituj. Zgłoś się, zgarnij hajs
Skoro piszesz konkretnie OOBE to chyba logiczne, że inni będą to odbierać jako coś o OOBE.
Pozwól przećpany gnojku, że rozwinę ci skrót, którego użyłeś.
Out of Body Experience, to po polsku oznacza doświadczenie poza ciałem.
Świadomy sen a oobe to 2 zupełnie różne stany. Pierwszy jest możliwa do osiągnięcia natomiast drugi jest tak samo realny jak to, że skończyłeś chociaż podstawówkę.
Wyjaśnię jeszcze raz. Skrótu LD czy też rozwinięcia "świadomy sen" nie można stosować zamiennie z OOBE ponieważ to dwa różne pojęcia. Tak różne jak mydło i telewizor. Teraz rozumiesz?
P.S. wkoncu te tysiace ludzi ( w tym ja) ktore doswiadczyly obe, to tylko klamstwa ;)
Deiff pisze:to jest to samo, tylko w pewnym sensie podobne, gdzie mozna pomylic ld z oobe
Jeśli ktoś z tych tysięcy osób, które niby osiągnęły oobe potrafiłby odczytać w czasie tego stanu numery z kartki znajdującej się 3 pomieszczenia obok to miałby milion dolarów, sprawa zapewne zostałaby bardzo nagłośniona i mielibyśmy pierwsze naukowo potwierdzone doświadczenie paranormalne
No i jeszcze raz, nie pisz OOBE myśląc o LD
Deiff pisze:z idiotami twojego pokroju nie ma sensu tlumaczyc takich rzeczy
Jeśli chcesz coś jeszcze napisać to zastanów się nad konkretami i nie rób z siebie większego debila niż jesteś
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.