Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
Cześć, orientujecie się czy jak zamówie metyloaminę z Chin a paczka nie będzie odpowiednio zapakowana i dostanie się w ręce urzędu celnego, to czy mogę mieć z tego tytułu jakieś nieprzyjemności lub nie odzyskać paczki? Bo z tego co wiem to metyloamina jest legalna, ale jest również prekursorem, więc czy mogę sie spodziewać odwiedzin z pytaniami po co mi to?
  • 56 / / 0
A tak właściwie po co Ci to?
  • 5 / 1 / 0
do produkcji pestycydów (ochrona roślin) %-D
  • 367 / 7 / 0
Metyloamina --> bmk* --> amfetamina --> plus kofeina --> fryta

zapomnij chyba ze zamówisz to do mieszkania nielubianego dilera co ci walka zrobił :D

http://hyperreal.info/node/2384

* - skreślono bzdurę; dalsza część "łańcuszka szczęścia" już trąca ludowymi przesądami i nie ma związku z merytoryką
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 1 / 0
nie trafiłeś zupełnie. Pytania nadal aktualne, ktoś jeszcze coś wie?
  • 100 / 4 / 0
Wszystko zależy od ilości. Jeśli zamówisz małą ilość to się wyłgasz, jeśli sporo to nikt Ci nie uwierzy, że chciałeś robić z tego pestycydy, albo poczekają i wpadną po 2 tygodniach do Ciebie jak będziesz już miał coś więcej.

Najprostsze rozwiązanie, aby dostać czego chcesz i nie narobić sobie kłopotów to zamówienie "na kogoś". Ewentualnie jeśli przesyłka zostanie zamówiona kurierem to zamiast swojego adresu podajesz inny adres i dane, kurier zadzwoni, że ma przesyłkę a Ty się z nim umawiasz gdzieś na mieście. U mnie zawsze to działa. Żaden kurier nie ma czasu sprawdzać dowodu osobistego, zresztą umawiając się z nim "na mieście" masz prawo nie mieć ze sobą dokumentu a wtedy wystarczy, że powiesz "jak Pan chce możemy podjechać do mnie po dowód". Kurier z tego zrezygnuje bo nie będzie chciał tracić czasu.

Anonimowość przy zamówieniach to podstawa, jeśli nie chcesz wpaść to zastosuj nowy numer telefonu, którego nigdzie nie użyjesz+ inny telefon (kupiony za 50zł na klatce) a po odebraniu paczki po prostu go zutylizuj.

Zamówienie składaj najlepiej poprzez TORa- wtedy masz pewność, że jeśli będą próbowali to nie namierzą Twojego adresu IP. Może niektórzy powiedzą, że to paranoja, ale wszystko zależy od skali zamówienia.

3 sytuacje:

Pierwsza:
1.Zamawiasz na swój adres
2.Płacisz
3.Towar przechwytuje UC
4.Powiadamia policje
5.Dalsze działania policji
Wniosek: Tracisz towar, pieniądze i masz kłopoty

Druga:
1.Zamawiasz odbierasz na czyjeś dane
2.Płacisz
3.Urząd celny przechwytuje paczkę
4.Powiadamia policje
5.Policja nie znajduje danej osoby
6.Towar przepada
Wniosek:Tracisz tylko pieniądze i nie masz nieprzyjemności

Oczywiście zamówić warto najlepiej nie na adres w swoim mieście a na jakiejś wsi. Wtedy kurier na 100% będzie dzwonił z pytaniem "jak dojechać do Pana?", Ty wtedy proponujesz, że dojedziesz np do sklepu na tej wsi i tam odbierasz paczkę.

Sposobów na anonimowe zamówienie/odebranie paczki jest całe mnóstwo. Wystarczy pomyśleć zamiast zamawiać na swój adres i liczyć na farta- bo on kiedyś przeminie.
Uwaga! Użytkownik walkmanowiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.