Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 279 / 2 / 0
Cześć i czołem.

Tak się zastanawiam, gdyż mój nowy pracodawca wysyła mnie na badania wstępne... Jest się czego obawiać? Z tego co się orientuję będą brali pod lupę krew i mocz, tak, więc niepokój lekki mi się zasiał, bo użytkować - wiadomo użytkuję, a roboty stracić przez to nie chcę.

Tylko, czy będą szukać? Trzeba robić sobie dobry detoks i oczyszczanie? W chuj wody, cytryny, coś?

Przyjmuję głównie THC, ostatnio też trochę 25B-NBOMe. THC się utrzymuje sporo, nbomy, nawet nie wiem ile.
W papierze do znachorstwa mam praca z komputerem + kierowca.

Dzięki za info.
  • 2757 / 31 / 0
mtx pisze:
Jest się czego obawiać?
Poza chujowymi zarobkami możesz spokojnie odetchnąć.
  • 36 / / 0
Nie martw się. Nie robią takich badań pod kątem "używek".
  • 2 / / 0
Jezeli jakims cudem cos wyjdzie, powiedz, ze byles na zajebistym wieczorze kawalerskim, nie pamietasz co robiles i tyle. W moim przypadku przeszlo to pozytywnie. Pzdr.
  • 279 / 2 / 0
Dzięki.
  • 98 / 13 / 0
Ja w zeszłym tygodniu miałem takie badania - "Praca przy komputerze powyżej 4h dziennie i dojazd samochodem służbowym do klienta". W krwi i moczu to tylko mieszczenie się w widełkach - nie badają pod kątem używek :) ALE KURWA ILE SIĘ TRZEBA NAZAPIERDALAĆ DO TYCH JEBANYCH GABINETÓW PLUS PIERDOLONE BADANIA PSYCHOLOGICZNE W OŚRODKU SZKOLENIA KIEROWCÓW. TO JEST KURWA TRAGEDIA JAKAŚ. Jeśli masz klaustrofobię, to współczuję badań w ciemni (dodatkowo polecam nic nie zażywać przed, bo sobie oczy wydrapiesz). Życzę stalowych nerwów jeśli mieszkasz w niemałym mieście z niedużą przychodnią medycyny pracy.
skurwysyny, robione chujem z plasteliny
  • 81 / / 0
Badania krwi i moczu to po prostu morfologia i analiza moczu pod kątem diagnostyki chorób (czy nie ma białka, cukru, krwi, bakterii etc.). W medycynie pracy nie robi się testów pod kątem używek, a podstawowe testy nie są w stanie wykazać tego, czy pacjent coś zażywał czy nie. Więc chillout :)
A po drugie nawet gdyby lekarz dowiedział się, że ćpiesz (bo cie np. najdzie na zwierzenia) to i tak żadne wyniki badań nigdy nie trafiają do pracodawcy - on otrzymuje tylko informację czy jesteś zdolny do pracy czy nie. Więc chillout x2.
Pamiętaj tylko o tym, że cię czeka badanie wzroku, więc przyjdź do lekarza wyspany i bez wizuali :p

A tak swoją drogą cała medycyna pracy to takie sranie w banie.
coming, colors in the air,
oh everywhere,
she comes in colors
Zablokowany
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.