Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
lol, czemu mialbys sie przekrecic
Napisalbys to w pierwszym poscie i by bylo w porzadku, a cwaniakujesz.
chocby poczytac przewodnik uzytkownika sd, lub poczytac trip raporty i to juz by ci dalo DUZY wglad w dzialanie tej rosliny, nie mniej dalej uwazam ze pytanie jest glupie
edit, brt nie pisz posta pod postem, używaj opcji "edytuj".
małe dawki (1-2 strzały czystej albo browar) pomagały się zrelaksować przed podróżą i nie miałem złych wkręt, typu starsi wchodzą do domu, ktoś mnie obserwuje i obgaduje. Nie zauważyłem wzmocnienia efektu Szałwi...
przy wiekszych dawkach alk.. było mocniej, ale nie w ten sposób, w jaki chciałem. Duzo mniej pamiętałem z podróży, nie było natomiast większego odrealnienia, raczej ogłupienie i utrata kontroli, przy zachowaniu świadomości tego co się dzieje.
Choć osobiście nie próbowałem, uważam, że mogło by to mieć dobre zastosowanie w celu "zakonserwowania" liści na dłuższy okres czasu, w postaci skondensowanej.
Taki spirytusik byłby również dobrym rozwiązaniem alkoholizmu w polsce. Praktycznie po dwóch kielonkach, klient miałby już dosyć picia :-)
Ja osobiście spróbowałem czegoś innego. Zrobiłem coś w stylu herbatki. Pół szklanki suszonych liści salvi zalałem wrzątkiem na jakieś 30 min. Wrządku niewiele ponad pół szklanki. Kiedy woda ostygła odcedziłem liście i wyrzuciłem.
Powstała czarna bardzo gorzka herbatka, którą użyłem w stylu płynu do płukania ust. Nie było to może zbyt estetyczne. Ale brałem łyk roztworu popłukałem chwilę usta, wyplułem, i znowu. Efekty dosyć szybkie bo już po 10 min. Metoda znacznie przyjemniejsza niż żucie suchych liści, i znacznie szybsze działanie.
Ale sama siła mniej więcej taka sama. Tak więc z wodą można śmiało przyjmować :-)
[reszta postu i następny post przeniesiono do Magiczny Ogród\Inne\Absynt - Kurwik]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?