Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 755 / 19 / 0
zawsze mozna uzyc monet, tabletek albo np. drutu. wiedzac ze 1metr wazy 300g wiemy jednoczesnie, ze 1,57cm wazy...
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 803 / 6 / 0
codeine pisze:
Micklen pisze:
patyk od szaszłyku kasęk drutu miedzianego 2 stozki z papieru.... zawieszane wszystko na gwózdku... moi drodzy i 10mg tym odmierze... ale trzeba bylo chodzić na lekcję techniki w podstawówce a nie już spierdalać .;)
No, z tym 10mg to może trochę przesada ;)

Zrobić wagę nie jest problem, problemem jest zdobycie odważników. A z tego co słyszałem są one dość drogie ]

wow
masz takie male odwazniczki poniezej grama?
Ja 10g,5g,2g,1g mam takie w domciu... :-p ale na laboratorium to mamy wagi elektorniczne do pomiarow...
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
[quote="yam'teoretyk"]
wow
Ja 10g,5g,2g,1g mam takie w domciu... ]

No, u mnie w szkole są odważniczki po 100mg, 200mg, 500mg itd.

One nie wyglądają właściwie jak odważniczki :D Są to takie małe blaszki, mniej niż 1cm3.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Ło..
Na faramcji to takie fajne masz, bo u mnie przy badaniu wlasciwosci cementu czy kruszywa to takich nie ma :-/ Elektronika panie...
A nawet jak kupywac takie precyzyjne odwazniczki to chyba lepiej juz w wage elektroniczna zainwestowac.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Ruchajta głową panowie czasami.. a nie tylko.. ;P 1cm3 wody to 1g obojetnie jaki drut... lepiej cienki łatwiej ciąć (fi ok 0,1mm), dajesz tyle aby bylo 1g później tniesz na 0,1 * 9 i 0,1/10 i już ważysz 1,37g i druty nawojowe to precyzyjne bestyje tak więc na całej długości mają taką samą grubość tak więc nie będzie z tego powodu błedu... ze jeden kawałek 10cm wazy 250mg a drugi 270mg.... taka rozbieżnośc to tylko ze zlego pocięcia. ;)

I da rade w ten sposob 10mg nawet.

A tak dokładniej... to patyk od szaszłyka cienkim nożykiem na 4 cześci dzielimy (w zdłuż) długość ok 10cm idealnie równo zakończony nie postrzępiony (przycięty kombinerkami w razie potrzeby) 2 identyczne kółka z papieru (cyrkiel) nacinamy i robimy stozki... staramy się sklejać identyczną ilością kleju... przebijamy przeciagamy nitkę (w 2 miejscach stożek przekuwamy starczy) no wiadomo jak szalka wyglada ;) długośc nitek jednakowa
środek patyczka albo wyważamy albo odmierzamy (mniej dokładne) w tym miejscu zakrecamy drucik i po 1 druciku (identycznym) w identycznych odstępach od końców (jak najdalej od środka) zakrecamy haczyki na szalki... oba stozki izolujemy pojedynczą warstwą foli z woreczka śniadaniowego.. zwykły klej złapie jak najlepsze przyleganie jak najmniej zagięć. takie całe ustrojstwo zawieszamy na cieniutkim oczku z drutu przyczepionym do jakiegoś gwózdka i naprawdę 10mg da radę.. ale wiadomo precyzja musi być.
Dokładność zalezy od dlugości i lekkości patyczka dlatego aż na 4 cześci taki szaszłykowy powinno się rozkroic jak chcemy 10mg.. no i wiadomo ze wtedy to 5g na tym nie zawiesimy hehe ;)
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2007 przez Micklen, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Night Garden pisze:
zielona pisze:
Hm, no tak ale pytanie było o proszek, więc można śmiało założyć, że będzie ważył mniej więcej tyle samo, co pierwotna zawartość kapsułki.
Ale oprócz samego leku (czyli np. tramadol 50mg) w kapsułce jest jeszcze parę innych specyfików ;) Zawartość nie waży w efekcie 50mg.
No i nie chodzi o proszek tylko o susz kany - jest bardzo drobny, stąd skojarzenie do proszku.
Ten pomysl porzuccie. Np. gram 2CD, czy ketaminy ma objetosc porownywalna z jakimis 2 gramami spida. A wszystkie maja postac bialego proszku.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOPYTO »
chodzilo o to ze poltram 50mg znaczy ze caly te gowno razem z plastikiem i proszkiem w srodku ma 50mg tramadolu hcl , a wazyc to to moze z pol kilo
Uwaga! Użytkownik KOPYTO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Versus »
yam'teoretyk pisze:
wow
Ja 10g,5g,2g,1g mam takie w domciu... :-p ale na laboratorium to mamy wagi elektorniczne do pomiarow...
Takie małe odważniki można skręcić bez problemu.Idziecie do sklepu wędkarskiego i kupujecie po prostu ciężarki na ryby do spławika.Gramaturgia do wyboru,do koloru.Ale lepiej chyba już kupić sobie tą wage.Tylko że przez allegro to kiepski pomysł bo one są bardzo czułe i się rozkalibrowują podczas podróży pocztą.
  • 803 / 6 / 0
Moze sa zabezpieczone w paczce... Narazie sie waham z ta waga, bo nie wiem czy mi sie czesto przydawac bedzie.
Zablokowany
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.