W jakim sensie mix na poprawe snu? A występują jakieś problemy np. z zasypianiem?
Czego unikać przed snem, a co byś polecał?
1. Noopept + ekstrakt z zielonej herbaty + medytacja (+sudafed jesli chcemy czuc lepiej negatywne emocje jak smutek czy zlosc).
2. Piracetam + kofeina + zdrowy tryb zycia + unikanie silnych wrazen (filmow, muzyki) polaczone z praca umyslowa (np. nauka).
Dopiero przymierzam sie do wyprobowania etylofenidatu zamiast kofeiny badz w miksie.
- 60 mg racematu władusia z rana
- 3 szklanki yerba mate z rana
- oczywiście nikotyna, następny raz nie bede o niej wspominał, bo jestem miłośnikiem wszystkiego co ma ją w sobie
Jest ogólnie rzecz biorąc dobrze, mam energię, zero wjazdu na serce, sen normalny.
Do tego nutritariańska dieta - dbanie o mikro/makroelementy, elektrolity etc.
-Lecytyna sojowa 1g też dwa razy dziennie
-Ekstrakt z guarany 100mg raz dziennie ( z rana )
-Nikotyna ( na razie około 1/2 paczki na dzień, ale staram się znowu przejść na e-papierosy)
-Complex ( witaminy,) raz dziennie
Odkąd testuje ten mix znacznie bardziej ogarniam co się dookoła dzieje, zniknęło ciśnienie na drzemki ( zawsze koło 16-17 musiałem iść spać bo inaczej zachowywałem się jak zombie). Znacznie lepiej się wysypiam, nie ma problemów ze wstawaniem. Ogólnie polecam :]
I Know What Makes Me Feel Just Right
Don’t Wanna Have An Endless Fight
Jebać Duracell
Piracetam powoduje zwiększenie zapotrzebowania mózgu na acetyloholinę, więc dostarcza się źródła choliny (np. lecytyna) i czegoś co daje grupę acetylową a samo w sobie najlepiej jest nootropem (ALCAR). Wtedy wykorzystanie potencjału piracetamu jest co najmniej kilku razy większe, co jest zauważalne znaczną poprawą funkcji kognicyjnych. Inna sprawa, że piracetam ładuje się kilka dni-tyg w zależności od jednostki w pełni a ALCAR działa doraźnie nootropowo.
- oxiracetam - 600mg
- centrophenoxine - 200mg
Te trzy substancje dwa razy dziennie, popijane zieloną herbatą - nienachalna stymulacja jakkolwiek ze skłonnością do zabierania się wykonywaną czynnością, fajnie pobudza i wycisza taki swoisty myślotok po mj. Testuje od paru dni taki mix, jak na razie całkiem spoko i zero skutków ubocznych (oprócz zwiększonej "irytowalności", szczególnie głupota u innych boli mocniej niż zwykle, strasznie się wkurwiam momentami) - no i może jak z dodatkiem zielonej herbatki przesadzę to mi szczęka mieli, czuje się trochę a la naszurany frytą ogólnie - polecam.
Przeniesiono do działu Miksy.
| 13 |
Dexter_GBL pisze:Piracetam + Lecytyna + ALCAR (acetyl-l-karnityna)
Wtedy wykorzystanie potencjału piracetamu jest co najmniej kilku razy większe
Powiązanie z piracetamem opisałem w poprzednim poście (ALCAR daje grupę acetylową do tworzenia acetylocholiny).
Kilku krotnie większa dawka piracetamu nic nie da - jeśli jest po nim zwiększone zapotrzebowanie na acetylocholinę to przy jego większej dawce tym bardziej musisz mieć źródło choliny i najlepiej grupy acetylowej.
Jajka owszem można, z tym, że do każdej porcji piracetamu chcesz jeść jajecznicę? Lecytyna (lub jeśli kogoś stać to Alpha-GPC lub CDP-Choline) wydaje się być wygodniejszym rozwiązaniem.
W wielu różnych miejscach można wyczytać zupełnie co innego nt. dawki piracetamu (ulotka podaje dużo mniejsze ilości niż np. wiele źródeł z internetu, gdzie sugerują 4,8-9,6g/dzień).
Nie mogę teraz tego znaleźć ale jest na pubmedzie jedno badanie, które pokazuje, że dawka od 4,8g do 9,6g/dzień faktycznie jest najskuteczniejsza a każda poniżej i powyżej wraca skutecznością do placebo. Jak się dogrzebie do linku to go tu wrzucę.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.