Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
Dla mnie skręt po Tramalu jest "łagodny", bardziej psychiczny. Za to skręt po metadonie to już suka bezlitosna ;-) skopie, połamie kości i wyrzuci z 3 piętra na asfalt :-D
  • 545 / 8 / 0
Może kwestia osobnicza, ale ja miałem koszmar po tramie.
Luk.low@interia.pl
  • 200 / 7 / 0
Z całą pewnością porównanie objawów abstynencyjnych po odstawieniu trampka do skręta po helu jest mocno przesadzone. Jeżeli już to do skrętu po morfinie (a i tak to trochę naciągane). Trzeba jednak wziąć pod uwagę fakt, że każdy organizm może reagować inaczej. @Blue_Berry pisze np. o ketonalu. Na mnie akurat ten lek wcale nie działa tzn. wcale nie redukuje bólu. Wolę zjeść Nurofen Plus ewentualnie Antidol, tyle, że nie można tego dużo wpieprzyć (zresztą ketoprofenu też). Ja ostatnio stosowałem taką metodę: schodzenie z dawek (zaufany kolega wydzielał mi porcję zgodnie z rozpiską :-) ), potem plastry Transtec (5 szt.) przyklejane do ciała na 3 dni jeden (coby uwalniało się powoli a nie dawało w czapę jak przy żuciu czy i.v.) i do tego obstawa antydepresyjna: 40 mg fluoksetyny rano i 35 mg doxepiny na noc. Zszedłem bezboleśnie - tylko co z tego jak po miesiącu z nudów znów zarzuciłem trampka. Trzeba niestety zaczynać od nowa :-/
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 2652 / 382 / 0
Nie widzę sensu w rzucaniu tramalu jednocześnie zażywając leki zawierające kodeinę ( antidol/nurofen plus) ćpun zawsze będzie dążył do tego żeby wziąć więcej. Dlatego podałam lek z grupy NLPZ bo wtedy nie ma szansy żeby się ućpać. Jednak tak jak mówisz - efekt może być osobniczy i tak jest w przypadku każdego środka. Najlepiej przetestować i sprawdzić co na Ciebie najlepiej działa i potem już wiedzieć czym się ratować na przyszłość. Jednak jeszcze raz to podkreślę - skręt po tramalu nijak ma się do skrętu po heroinie. Mogę to powiedzieć będąc w nią od dawna wpieprzona. Dla porównania - w moim przypadku tramadol ledwo zalecza skręta po H.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 7 / 0
Blue_Berry pisze:
Nie widzę sensu w rzucaniu tramalu jednocześnie zażywając leki zawierające kodeinę ( antidol/nurofen plus) ćpun zawsze będzie dążył do tego żeby wziąć więcej.
Jeżeli chodzi o wpieprzanie znacznych ilości kody to masz rację. Ja biorę na bóle mięśniowe 2 tabl Nurofenu Plus 3 razy dziennie. Trudno się ućpać tak małą dawką kodeiny. A z NLPZ-ów działa na mnie tylko naproksen (słabo) oraz biofenac (bardziej skuteczny tyle, że wśród objawów niepożądanych jest m.in. zawał oraz udar mózgu). Co ciekawe - próbowałem kiedyś leczyć skręta po trampku morfiną i nie pomogło mi to za bardzo (tzn. byłem na haju morfinowym ale nóżki dalej skakały same jak do kankana ;-)).
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 606 / 8 / 0
@Blue berry
Dokładnie, jak schodziłem z trampka antidolem to kusiło niesamowicie żeby jednak walnąć ekstrakcję chociaż z jednej paczki

ale skończyło się na 1 antidolu i 1 neoazarinie 3x dziennie

chociaż nie powiem- w porównaniu z zejściem z chociażby PST tramal strasznie wchodzi na psychikę, przynajmniej u mnie
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 3523 / 51 / 0
W moim przypadku zejścia z Tramalu to też sprawa głównie psychiki, najgorsze są potramalowe depresje. :scared:
  • 50 / 1 / 0
jestem w ciągu już 5 dni po 250 mg
odczuwam straszny ból pleców macie też tak?
w odcinku lędźwiowym nie wiem czy to od moich codziennych ćwiczęń brzuszków
czy właśnie od nadwyrężonych nerek co sądzicie proszę o jakieś rady może zrobić przerwe?
looking for peace of mind
  • 3523 / 51 / 0
carolsoul70 pisze:
czy właśnie od nadwyrężonych nerek co sądzicie proszę o jakieś rady może zrobić przerwe?
Taka dawka powinna już działać przeciwbólowo dziwne jest więc ,że odczuwasz ból.Może warto sprobować więcej ? :-D
  • 2652 / 382 / 0
carolsoul70 pisze:
Pięciu dni nie nazwałabym ciągiem to raz. Dawki, które bierzesz nie są duże - to dwa. Trzy - najpierw przestań wykonywać ćwiczenia i dopiero potem będziesz wiedział, czy nadwyrężasz kręgosłup. Cztery - tramal obciąża nerki, ale powtarzam - nie tak małe dawki. Po piąte - musiałbyś mieć już wcześniej niewydolność nerek aby przy tak krótkim okresie brania odczuć jego niekorzystny wpływ.

Odstaw brzuszki. ;]

5 dni to jest jak najbardziej ciąg, nie pitol...
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.