Czy ktos moze mi powiedziec jak moge sie pozbyc tego metalu z organizmu ?
Kiedy to je amelinum tego nie pomalujesz
sadhana pisze:Witamn. Zrobilem sobie analize pierwiastkowa wlosa i wyszedl mi bardzo wysoki poziom aluminium w organizmie.
Czy ktos moze mi powiedziec jak moge sie pozbyc tego metalu z organizmu ?
Kiedy to je amelinum tego nie pomalujesz<- wszedziem te pilatry
---------
Wysoki poziom to znaczy jaki ? Organizm radzi sobie z dawką 60mg na dobę. Jak nie zahaczający o zatrucie to olej to, i idź na skup złomu jak koledzy radzili ;]
Życie to najlepszy narkotyk...
Tak jak napisał nota600 - zwracaj uwagę na zaburzenia działania ukł. pokarmowego, gdyż on pierwszy reaguje na ew. nadmiary glinu. Jeśli w badaniu wyszedł Ci za duży poziom i faktycznie zauważasz u siebie jakieś konkretne objawy, warto poważnie się tym zająć, bo glin w dużym nadmiarze zaczyna odkładać się w różnych tkankach, m.in. kościach, mózgu, wątrobie, sercu, trzustce i mięśniach. Może powodować zmiany w funkcjonowaniu bariery krew-mózg.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3654245/
Wiem, że pomocny w usuwaniu nadmiaru ołowiu oraz kadmu jest sok z aronii (koniecznie niesłodzony - sacharoza to trucizna). Nie wiem czy ma to też zastosowanie do aluminium. Tutaj link do pubmedu:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17408071
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.