LastStraw pisze: Kontaktowałem się ze studentami prawa, jednakże wolę usłyszeć Waszą opinię, mianowicie - czy powiedzenie podczas prezentacji, że '30 minut zostało przyjęte przeze mnie i znajomego 300 mg kodeiny'. Oczywiście, chodzi tylko o kwestie naukowe, tj. zaprezentowanie możliwości działania tej substancji.
Dobra a teraz na serio pomyśl o tych ślicznotkach z twojej grupy czy roku, no i o kumplach też.
Narkotyki u nas są demonizowane, weźmiesz to się stoczysz.
W związku z tym ludzie pierwszy raz palą trawkę, a potem zachowują się jak żyd w supermarkecie, bo myślą że można brać wszystko i we wszelkich ilościach, piekła nie ma. Demonizowano te dragi, wziąłem trawkę, nie oszalałem, spoko się czułem-więc inne dragi też są bezpiecze...
Jak pokażesz swoim ludziom z grupy że Ty bierzesz kodę i Ci nie szkodzi, to... Spoko, jesteś mądry, na ten moment sobie nie szkodzisz. Ale wiesz czy oni też są na tyle mądrzy żeby się nie wjebać i sobie nie napsuć życiorysu?
Babska rada, czasem pomyśl za innych. W ten sposób można uratować czyjeś nieświadome dupsko.
Tez odradzam przyznawanie sie do dragow. Kilka osob bedzie sie z toba smialo, inni z ciebie, a inni sie do ciebie zrażą. Pozostali będą mieli wyjebane.
Przemyśl to. Nie warto, zwłaszcza, że nic nikomu tym nie udowodnisz.
Switched my sulph to AJAX.
Switched my sulph to AJAX.
Dzięki za odpowiedzi, zupełnie zapomniałem o tym temacie. Zrezygnowałem z tego pomysłu z jednego, chyba najważniejszego powodu - kodeina mnie zdenerwowała, pokłóciłem się i nie chce jej więcej znać.
Do jutra Ci pewnie przejdzie. pill@
Hm... Mimo wszystko, chyba taki referat wygłoszę, ale na trzeźwo. I tak 3/4 nie zrozumie zapewne. A co do przekładania terminów - och, jestem starostą %) akurat wykładowcy mnie lubią :)
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.