Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 165 / 10 / 0
Moglby mi ktos porownac jwh 250 do tego thj ? Jest jakies podobienstwo ? Pamieta ktos ten kanna ? Z tego co mi wiadomo w testach z sanepidu wyszło ze the bandid gold na tym siedzial ktory byl kozacki :D , bardzo milo go wspominam bardzo przyjemny , a moze zna ktos jakie kolwiek kanna podobne do 250 ?
Scalam. dsn
A co do mojego poprzedniego pytania poszperałem dłużej w internecie i w sumie przypadkiem znalazłem info że jwh 018 ( a mówicie że thj działa bardzo podobnie) ma taki sam profil działania jak jwh 250 , różnica jest jedynie w sile i długości działania :D jeżeli tak to super , 250 był zajebisty coś pięknego... już nie mogę doczekać się aż dojdzie a vendor zaliczył obsuwę ;/ , jak tylko dojdzie to napisze co i jak ale zapowiada się świetnie :) .
"Wrogom się przebacza, ale wtedy gdy zawisnął"
  • 156 / 2 / 0
Nie wiem co tak nie których kara, ja spaliłem 1g w 18 godzin czystego prochu. I jak dla mnie to słabizna, nie kupie więcej, tak samo thj 2201 też słabe było. Ja wolę mocniejsze.
  • 99 / / 0
albo kijowe zrodlo, albo stary zrob sobie przerwe od kanna :D
mi 1g jak zrobilem 1;20, to starczyl na jakies 10dni i prawie nigdy samemu nie badalem
  • 218 / 2 / 0
Miałem tę substancję w obu wariantach, czyli tę słabszą i tę mocniejszą.

Generalnie jest tak, że jeden vendor ma takiego THJ, którego trzeba rzeczywiście dużo, a drugi ma takiego, który mocą porównywalny jest nawet do UR (może ciut przesadzam). Teraz pytanie jak to możliwe? Albo zjebana synteza, albo dwie różne substancje pod tą samą nazwą.

Wyglądem, w zależności od vendora, również substancje mocno się różnią. O dziwo ta, które wygląda mniej "krystalicznie" trzepie mocniej.

No i na koniec co już kurwa jest totalnie dziwne, obie substancje, mimo różnic, działają podobnie, praktycznie tak samo (uwzględniając dawkowanie). Zagadka.
Scalam. Zgłaszaj posty, proszę. dsn
Jeszcze raz zrewidowałem poglądy organoleptycznie i chyba jednak ta słabsza wcale nie jest słabsza o.O Zgłupiałem totalnie, nie mam pojęcia, może to zależy od dnia? :rolleyes:
  • 99 / / 0
ja majac od popularnego vnedora, na moc wgl nie narzekalem ;d na pewno mocniejsze od ur-144, jak zrobilem 1;20, to na poczatku bez zadnej tolerki, to cala luifa to bylo troche za duzo na jedengo szczura :d w jointach jakos mozna bylo dawac nieco wiecej i mniej kopalo, pewnie przez mniejsza temperature spalania, ale ja z lufy nie cierpie palic ;d
aa i robilem na konopi siewnej, juz mniejwiecej oczyszczonej, takze objetosciowe moze sie roznic od jakiesgos tam marshmalow ;p
  • 66 / / 0
Fajnie w miksie z ur i bb 3/1,5/1 na siewce.
2201 byl bardziej sativa good w tym miksie a tu jest fajny chill i :D
  • 225 / 1 / 0
Wycofuję to co pisałem wyżej, ból głowy zapewne był spowodowany niewłaściwym rozpuszczalnikiem użytym przy nanoszeniu :-)
Porycia mistyczne
  • 2372 / 56 / 0
KANNA = TYLKO PROCH %-D 4 czy 5 dzień jadę na prochu i chilll oldej, filmik do tego, gierka dobra i jest git banan na ryju :D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 126 / 3 / 0
Rzeczywiście faza taka mj-like? Z czym to do celów takowych i profilu takowego pożądanego zmiksować?
Nie lubie młotka na głowie a la AM, tak btw :gun:
  • 2372 / 56 / 0
dżontów nic nie podrobi, ale faza chillowo-bananowa :D przy pokaraniu (a ciężko jest się pokarać wg mnie) efekt wizualny podobny do jwh
polecam
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.