Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3854 / 316 / 0
Tak patrzę na swój post z przed czterech lat, i muszę powiedzieć, że 'przekwalifikowałbym' swoje zdanie.
Procent pisze:
Alkohol to typowo 'towarzyska' używka i tego się trzymam.
Niby towarzyska, ale jeżeli towarzystwo inteligencją i polotem równa bardziej do ameby aniżeli człowieka, to wolę iść do domu, odpalić kompa, i pić do monitora. Mogę wtedy odpalić muzykę, którą lubię, i nie słyszeć tekstu typu 'weź to wyłącz', albo - 'daj, włączę coś innego'.
W większości 'solów' z alkiem w roli głównej zaczyna brakować mi towarzystwa, więc wychodzę na miasto, w poszukiwaniu wrażeń/kompanów, a czasem jest to brzemienne w skutkach, bo wychodzę przeważnie już dobrze zaprawiony.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / / 0
Z tym wychodzeniem na miasto na bani w poszukiwaniu wrażeń to śliski temat. W większości przypadków kończy się to nie ciekawie 8-(
----------
Trzeba mieć marzenia, których nie można spełnić...

Forum Apteka, Leki
  • 327 / 4 / 0
Wczsniej pilem samemu tylko browary, teraz napierdalam po 10+ browarow do komputera. A ostatniego czasu nawet ekonomiczniej mi wychodzi woda, wiec kupuje pol litra i wale samemu.Czasami zdarzy mi sie tak samemu napierdolic ze rzygam pod siebie :(. Teraz np 13 rano a ja wale kolejnego browara, zostaly mi jeszcze 2 specjale i pol litra, wiec sie napierdole jak zwykle.
  • 29 / / 0
jako iż mam detox od trawy, bo psychika musi naprawdę jakiś czas odpocząć to zdarza mi się nawet codziennie iść do sklepu, kupić od 2 do 4 piwek i samemu wypić, ale wódy sam bym nie mógłbym wypić co innego łycha na przykład.
  • 5985 / 1237 / 43
Co jest złego w piciu samemu ? Od razu wszyscy mówią,że alkoholik i pijak. Że masz problem. A jeżeli kupię sobię 0,5 goudy, wypije posłucham muzy i pójdę spać to co złego / Biję kogoś ? Gwałcę ? alkohol równie dobrze działa w samotności. Lubię wypić i coś rysować lub pisać. Czuję wenę. Nie od dziś wiadomo jak alkohol działał na poetów i pisarzy. Np Hemingway. To samo z samotnym jaraniem. Od razu ćpun. Jeżeli ktoś lubi samotność to co w tym złego ?
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 858 / 19 / 0
london ja alkoholu za huja nie moge sam pic np do kompa wypije od razu wlącza sie chodzony obojetnie jaka by pora nie byla wykurwiam z domu zapierdalam kilka km pieszo (raz w zaspach po ciemku) do sasiednego miasta na stacje benzynową cos tam od kierowcow zawsze wyrywalem czy mialem ze sobą

nie wiem u mnie po pijanemu (niedopitemu) nie ma czegos takiego jak isc spac czy czy czekac do wyzerowania sie promili musi byc zgon ;/
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 825 / 14 / 0
Pierdolona nadpobudliwość, również mi na to nie pozwala. Jako alkus nie mogę posiadać alko w domu, zresztą u mnie w rodzinnym, nigdy nie spożywano alkoholu, bardziej to stąd. Wale najczęściej po robocie, dlatego wracałem 2,3 nad ranem i se panna poszła w chuj. Zawsze skojarzę alko z deszczem, słońcem, blokami, działkami, melinami, zaszczaną bramą. Picie do lustra nie dla mnie, London spoko, dla kogoś komu odbija tak jak mnie, tak powinno być. I weż wyobraź sobie że masz wokół siebie trzech czy czterech takich samych wariatów jak ty.
  • 553 / 117 / 0
Też wydaję mi się, że nie ma w tym nic złego... ewentualnie można mieć pogląd, że picie jest ogólnie złe- niezależnie od tego czy robisz to w pojedynkę czy w towarzystwie kilkubnastu osób. A co detoxu od trawy to mi również w tym okresie zwiększa się ochota na 'piwkowanie' i przeważnie kończy się to konkretnym spiciem i szukaniem przygód na mieście.. :cheesy:
  • 952 / 3 / 0
Ja wole pic z kims , ale jak sie wqrwie biore garsc roznych zajebistych psycho tablet mocne piwa troche wódy i budze sie rano na dywanie i chuj z tym ze lustra nie mam , sciana wystarczy
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 858 / 19 / 0
klonista pisze:
Ja wole pic z kims , ale jak sie wqrwie biore garsc roznych zajebistych psycho tablet mocne piwa troche wódy i budze sie rano na dywanie i chuj z tym ze lustra nie mam , sciana wystarczy
ja w podobnej syutacji obudzilem sie na dolku bylem do dyspozycji

raz obudzilem sie w miescie jakies 400km od domu jechlaem nocnym nikt mnie nie obudzil %-D
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.