Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
Podawanie jest bezbolesne, znieczula miejsce iniekcji nawet.
Dodatkowo fajne działanie alfy zaczyna się od momentu, kiedy pojawiają się OEV'y i widać takie świetliste plamy, tak jakbyśmy byli oślepieni przez lampę. Wyostrzenie kolorów, głębi, falowanie tekstur.
Parę razy podałem 100mg IV i "nikt mnie nie gonił", nie było żadnych psychoz. Tak więc proszę podchodzić z większym dystansem do "podobno"/"słyszałem" bo to w większości dyrdymały jakieś. Nie wykluczam skłonności osobniczych, ale osobiście po 100mg alfy iv mogę się normalnie położyć na łóżku ze słuchawkami i się rozpływać.
Jeżeli używać alfy rekreacyjnie, to tak jak było pisane wyżej, mniejsza dawka = słabe działanie + duże efekty negatywne. Duża dawka = mocne efekty + "zniwelowane" efekty negatywne. Jeszcze jedno co mogę polecić, to na początku zwaporyzować powiedzmy z 30mg, a dopiero potem podać IV, jak przestanie działać pierwsza dawka. Będzie bardziej łagodne/przyjemniejsze wejście i działanie.
30mg iv - jest słabe/nieprzyjemne nawet.
60mg iv - mocno dysocjacyjne, nieogar, zaburzenia błędnika, uczucie wystrzelenia, euforia.
100mg iv - tak jak wyżej z tym, że jeszcze mocniejsza dysocjacja, odprężenie, umysł w pół-świadomości, człowiek pół-przytomny. W sumie trudno to opisać, to nie jest euforia jak po empatogenach, to jest euforia w stylu "o kurwa, lepiej się położę... " ;]
Tak samo z waporyzacją, małe dawki niezbyt fajne działanie, jak prosty stymulant do pracy. Dopiero jak spalimy tyle, że są problemy ze wzrokiem i wszystko jest kolorowe to czuć to falę przyjemności, rozluźnienie, uczucie wystrzelenia, relaksu, błogości.
Minus tych dwóch dróg podania to oczywiście czas działania, IV to 5 minut gdzieś
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Jakie proporcję polecicie?
Nawet o kodzie mniej zacząłem myśleć :O
Czy mógłbyś thirteen napisać jakich negatywnych efektów mogę się spodziewać podczas podawania alfy dożylnie? Chodzi mi o to czy podając serce nie wyskoczy mi z klatki piersiowej, obraz przed oczami się rozmaże itd. Generalnie chodzi mi o takie "know how, aby się nie wystraszyć".
Jeszcze jedno pytanko, ile dać na pierwszego sniffa? (tak, wiem że sto razy było pisane, ale spektrum dawek jest wielkie, a mi chodzi o ilość dla osoby, która nigdy nie miała styczności z tą substancją)
Ja bym celował 10-15 mg, żeby zobaczyć co i jak. Jeżeli będzie mało to nie problem dociągnąć więcej.
Ile potrzeba oralnie?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.