Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Proszę o poważne potraktowanie tematu

po 5-MAPB mam znaczne problemy z oddawaniem moczu na peaku,jest to spory dyskomfort

jak zniwelować ten problem ?
  • 290 / / 0
to mi sie zdaje od wazokonstrykcji , tez tak mam po ostrym balecie.

Jak zniwelowac ? To ci nie powiem czym ale jest sposob - jak jestes w domu to idz do kibla i przekonuj sila woli malego zeby sie wyproznil.Nie poddawaj sie ;P Ja tak kiedys z 10min chyba stalem ale musialem bo juz az chodzic nie moglem pelen pecherz ;p
  • 338 / 2 / 0
Zamiast lac na stojaco usiadz na tronie, duzo pomaga.
Jesli jesteś w domu i pęcherz pełen i nic nie dziala to pod prysznic, odkręcić ciepla wode i lac w kucki, to zawsze dziala na mnie.
  • 1450 / 19 / 0
Pierwszy raz spotykam się z problemem w oddaniu moczu po stimsach. Po opio to tak- kurde 3-4 kropelki graniczyły z cudem, ale np. fecie to szczam na hektolitry. Weź sobie jakiś lek rozkurczowy np. nospa.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 720 / 12 / 0
Najlepszy i jedyny sposob na oddanie moczu - nawet gdy nic nie cieknie.
Idz do wanny czy tam bordzika czy co tam za miske masz i lej ciepłą wode naplet, najlepiej z lekkiej wysokosci %-D

kurwa jak to brzmi %-D- ale zawsze pomaga.
  • 39 / / 0
Spróbuj też odręcić wodę w kranie i patrz na nią w trakcie sikania.
  • 720 / 12 / 0
Tez moze byc, ale lepszy jest ten sposób co podałem- ZAWSZE SKUTECZNY. Wtedy nastepuje takie jakby draznienie-łaskotanie co zaraz powoduje nagłą chęć oddania moczu. Moze wyglada smiesznie ale naprawde pomaga w takich styuacjach.. najgorzej po benzofuranach. No i oczywiscie pic duzo. Bo jak nie mamy plynow w organizmie to czym mamy sikac?
  • 911 / 207 / 1
Spróbuj też podczas próby oddania moczu drapać się po grzbiecie w odcinku krzyżowym. Łącz podane metody.
  • 1472 / 26 / 0
A jakie leki by pomogły :-) ?
  • 1450 / 19 / 0
Może spróbuj czegoś moczopędnego. Np. kawa lub piwo.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
ODPOWIEDZ
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.