uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
0.7 - 0.8g /watt wyciagam z 1m2 pod 600W w hydro z pelna gama nawozow i to jest moj najlepszy wynik jak narazie. mozna powiedziec ze to jest sog ale nie do konca bo rosliny maja 30 dni vega i niektore przycinam, niektore rosna naturalnie (9ros/1m2) .. mysle ze moglbym wyciagnac wiecej gdyby zalezalo mi tylko na ilosci a kwestje takie jak smak czy zapach bylyby mi obojetne. mimo ze to hydroco 2-3 podlewania uzywam czystej wody bez nawozu, nawozy staram sie ograniczyc do koniecznego minimum i 2 tyg przed koncem podlewam tez sama woda.

mysle ze jak w glebie pod 150W uda ci sie wyciagnac 0.4 -0.5g/watt to bedziesz mogl byc z tego dumny.

pozdro
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2007 przez WeedTime, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mustang »
WeedTime pisze:
(...) ze jak w glebie pod 150W
(...) jednak wysokosc twojego boxa (40cm)
yy ]eloelo5[/b] ma boxa (40 wysokosci, szerekosc 30, dlugosc 50) i oświetla go świetlowkami
Temat założył 2006-11-28

a ja dopisałem się do niego 2007-01-20, 23:56
moj box bedzie miał
[ external image ]
i mam zamiar oświetlać go hps 150w
Boje się tylko o temperature, czy nie będzie tam za ciepło, i najważniejsze - nie chce pożaru ;p martwi mnie że lampa zabradzo się nagrzeje i sciany boxa (z drewna) się zapalą - i cała piwnica.

// aha zapomniałem dopisać. Troche się zmieniło, byłem, pomierzyłem i...
Będe robił boxa (60 cm, 45cm wys-70cm (minus z tego lampa itd)) lub (50cm, 40cm, wys- 83cm ( - lampa itd) tylko w tym drugim miał bym gorzej ukryty, i problem z chłodzeniem,za to łatwy dostęp:: a ten pierwszy to dobrze schowany, szerszy, brak problemu z zamontowaniem chłodzenia, ale kosztem wysokości ;/
Który wybrać/zrobić (boxa nie mam - to wymiary miejca do wykorzystania)
// a i mam problem z energią w piwnicy ale to inny temat :P
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2007 przez mustang, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik mustang nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
siema,

a sorry nie spojrzalem na date ^^hehe, zrobie edit

jesli chodzi o twoj box to juz calkiem przyzwoiy ;) mozna juz w nim wychodowac troche jarania ale to i tak maly boxik na 1 kwitnaca rosline, wiecej nie ma sensu tam upychac, zrob taki box jaki jest dla ciebie najwygodniej

pozdro
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."