Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
Zablokowany
  • 4024 / 371 / 951
idontknow pisze:
Minister może wydać jedynie rozporządzenie wewnętrzne, dot. jedynie jednostek jemu podległych - on nie ma mocy wydawania rozporządzeń z mocą ustawy (jak prezydent), czyli powszechnych od tak. Tzn. może wydać rozporządzenie zmierzające do wykonania ustawy, ale to , co widzimy wyżej, to projekt ustawy zgłoszony przez radę ministrów/ministra, czyli jej zmiana.

Znaj swój kraj.
No tak, ale czy tam nie chodzi o to, że z dniem wejścia w życie tej nowelizacji właśnie jako zmierzające do wykonania ustawy traktowane ma być wpisywanie w drodze rozporządzenia wiadomego ministra kolejnych wiadomych środków na wiadomą listę?
  • 31 / 1 / 0
Zamówić im próbki materiałów RC? ...a nóż spróbują jakiejś tryptaminy i bardziej pozytywnie spojrzą na otaczający świat :)
  • 322 / 2 / 0
@up, najlepiej te, po zamówieniu których przychodzili smutni panowie albo wezwanie z sanepidu
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 479 / 15 / 0
oj tam sanepid.
pamiętacie akcje z Kora Jackowska i przesylka dla niej (dokładniej jej psa)?

a jakby tak ktoś wyslal im na prywatne adresy i ich nazwiska powiedzmy 10g ladnej, aromatycznej oryginalnej indyjskiej przyprawy w kiepsko domkniętej kopercie walącej na poczcie na kilometr z kareteczka w srodku w stylu "Stasiu, podsyłam to co zamawiales - have fun. PS kaske na Twoje szwajcarskie konto puszcze już niebawem" :]
Król Jest Tylko Jeden
  • 2637 / 37 / 0
Tak dla ogólnej wiadomosci, róbcie zapasy, bo niedługo wasze ukochane substancje znikną ze sklepów rc :finger: :

http://legislacja.rcl.gov.pl/docs//2/20 ... 100956.pdf
  • 4807 / 267 / 0
dilerzy pewnie się cieszą
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 93 / / 0
Ja bym raczej obstawił że dilerzy będą smutni ;<
Na jednej z planet układu słonecznego
Siedzę z koleżką, kopcę blunta grubego
Co z tego, że niejeden widzi w tym coś złego
Rada - masz swoje życie, odpierdol się od naszego
  • 4807 / 267 / 0
Rozdzielmy dilerów od vendorów, w tych czasach chyba można Czy ktokolwiek wątpi że na miejsce obecnie banowanych pojawią się kolejne, mnóstwo kolejnych? Niech banują, nic to nie da bo nigdy nic to nie dało. Mnie to śmieszy, niedługo wybory.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 510 / 6 / 0
W związku z powyższym, projekt nowelizacji ustawy w zakresie załączników uwzględnia 81
nowe substancje psychoaktywne, które
stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla życia i zdrowia
ludzi. Są to:

4-AcO-DMT
Gdy czytam takie coś i gdy przypomnę sobie tripa, który zmienił całe moje życie, sprawił że stałem się lepszym człowiekiem, to aż chce się płakać.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2637 / 37 / 0
Tyle ze z kazda delegalizacja wchodzi coraz gorsze gowno.

Sa perelki, ale takiego mefa np. jeszcze nic nie przebilo. I znajdz mi cos, co da efekt dorownujacy salvii. :huh:

Wszystkie nbomy tez odchodza, razem z hometami, nie hometami...

Ja to czarno widzę, drogie towarzystwo.

Ale przynajmniej acodin został, hehe %-D
Zablokowany
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich