"Przed kumplami uciekniesz, przed pałami trudniej."
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
Tyle farmazonów pisze ale myśl jest jedna-nie jesteś kozak, to nie graj kozaka, a jak myślisz że jesteś kozak to sie możesz kiedyś zdziwić. Najlepsza sytuacja to lepiej wyczuć psychike psa niż on twoją, trafiasz na starszego pana, miłego obywatela który pracuje w policji (może z powołania) to zachowujesz sie jak gentleman. Trafiasz na nerwowego chuja który pociąga nosem i pali szluga za szlugiem (ciekawe czemu? hahaha) to gadasz jak najmniej i jak najkonkretniej byle to co chcesz powiedzieć a nie to co on chce.
@MajkiMajk: Poznaniakiem jestem, jakze niemógłbym być cwaniakiem heh.
MajkiMajk pisze: ... myśl jest jedna-nie jesteś kozak, to nie graj kozaka, a jak myślisz że jesteś kozak to sie możesz kiedyś zdziwić.
Glancek przemyslaną decyzje to podejmiesz sobie w chacie przed kompem na forum. Taaa w domu kazdy jest obergangsta. Jak stoisz na dołku bez sznurowadeł i paska w spodniach, skrzyczany jak pies i ostatnia szmata, nagle znika w cudowny sposób mozliwość podjęcia przemyslanej decyzji. No i wiekszosc co zagania to własnie gadała kiedyś tak jak ty. "Ja?! nie no co ty".
Zapewne zastanawiasz sie skąd wysnułem trafny wniosek iz nie masz pojęcia o tym co piszesz?
Oni też powinni wiedzieć, że takie gadanie to ściema, trzeba też być pewnym takich ludzi, a oni muszą być pewni ciebie
@MajkiMajk]
jesli masz przed nimi uciekac, to raczej nie sa kumple... co najwyzej znajomi... ja sobie nie wyobrazam, zeby moi kumple chcieli mnie spawac, obojetnie za co :nuts:
[/quote]
A jezeli wydupczyłbys laske twojego kumpla? Nie wjebał by ci? Jezeli by ci nie przykurwił to masz ciotowatych kumpli. Powiedziałeś ze obojętnie za co, to jest przykład zaliczający sie do "obojętnie za co".
"Nigdy nie mow nigdy"
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
Uwierzcie ze mają pieski swoje sposoby, łamali wiekszych twardzieli od was
-krzyczą,
-biją,
-wyzywają,
-straszą max. karą przewidzianą za popełnione przestęstwo i nierealnymi konsekwencjami bazując na niewiedzy przesłuchiwanego.
Sorry, ale to chyba każdy wie. Nie trzeba mieć w swojej "karierze" odnotowanych tylu przestępstw, jak ty miałeś, żeby takie rzeczy wiedzieć. Jeśli naprawde tyle przeszłeś, to napisz coś więcej o tych sposobach, opisz jak wyglądały twoje przesłuchania, chętnie posłucham.
Nie porównój moich postów do wypowiedzi oli, bo w przeciwieńswie do niej, ja nie napisałem/napisałbym że "to są jeb*** złamusy, miekkiej dupy cieniasy i frajerzy (chodz siedzac wielką grypserą byi)" bo nie jestem na tyle rozeznany w tym temacie, żeby tak śmiało się wypowiadać.
Trzeba troszke wiecej anizeli przechwalac sie na forum i prezentowac swoje wspaniełe pomysły "jak oszukać policjanta". Teksty jakie rzucacie, propozycje, opinie i wyobrazenie jakie macie o przesłuchaniach przypomina darmowe broszurki o narkomanach w których piszą ze po blancie ludzie rzucają sie z okna. Niczego nie mozna być pewnym, wiec nie bądzcie tacy pewni swojej siły psychicznej, bo kozaków najłatwiej zamienic w szmaty.
Dajcie sobie spokój z wydawaniem wyroków na tych co sprzedają, nie byliscie z nimi na dołku, nie wiecie co z nimi zrobili, nie wiecie dlaczego zagonili.
Glancek przemyslaną decyzje to podejmiesz sobie w chacie przed kompem na forum
Jak stoisz na dołku bez sznurowadeł i paska w spodniach, skrzyczany jak pies i ostatnia szmata
Każdy, kurwa kazdy represjonowany, dotknięty palcem Temidy, kazdy obeznany w temacie wie ze huja mozesz liczyc na innych. W tej grze nie ma zaufanych ludzi, a ufając swojemu dilerowi, czy ziomkom od cpania dajesz czytelny podpis pod tym jak bardzo naiwny jestes. Nielubie jak ktos pisze o czyms o czym nie ma pojęcia, a szczególnie kiedy robi z siebie przy tym DonCorleone.
Glancek: Dobra ok, przyjąłem do wiadomości, na przyszłość jednak wysil sie na słowa przypuszczam, uwazam i wydaje mi sie, żeby nie było wątpliwości. Nie tylko ja pojechałem po Tobie, co znaczy ze inne osoby też tak odebrały ten tekst.
Ale tutaj podejrzewam ze jest sporo osób co uważają sie za LaMafioso i ze nie pękną na pałach choćby nie wiem co.
Tamtego posta kieruje wlasnie do takich osób.
Glacek co do twojego znajomka, to skonczył jako podręcznikowy przykład przekozaczenia własnego ja. Zagrał w grę do której kompletnie sie nie nadawał. Pewnie gdyby siedział cicho z dupą i sie nie wychylylał to zapewne nie poznałby tych osób co mu pierdoliły. Za wysoko ocenił swoje ego i trafił wśród ludzi którzy mają to czego on nie miał, a myslał ze ma. Przeanalizuj: Nie udawałby kogoś kim nie jest czyli cwaniaka, nie trafiłby wśród nich. Gdyby jednak skapnął sie ze nie jest kozakiem i faktycznie nie poznałby tych ludzi, nie wsypałby ich i nie dostał od nich wpierdolu. Prosty schemat. Mierzysz wysoko, spodziewaj sie wysokich konsekwencji za popełnione błędy.
TenTyp pisze:
Nielubie jak ktos pisze o czyms o czym nie ma pojęcia
Dla twojej wiadomości- nigdy na żadnym dołku nie byłam i sie tam nie wybieram. Ale jeśli uwarzasz że jestem naiwna, głupiutką dziewczynką która nie ma o niczym pojęcia i realia panujące na komendzie,w prokurzturze, sądzie i czy zakładzie karnym, zna tylko z filmow o gangsterach, to się grubo mylisz. I gdybym miała pewnośc co do tego że nie jesteś podkrecającym temat psem lub potencjalnym rozjebusem to chętnie bym Cię o tym przekonała.
Podobnie jak ty znam wiele osób które wymiękły na komendzie. Ale znam też takich, którzy nic nie powiedzieli mimo grubego bata jaki sobie tym samym na dupę ukręcili. I nie mówimy juz tu tak błacych sprawach jak dilowanie ziółkiem. Dlatego tez wiem że są tacy, których stać na trzymanie języka za zębami i dla nich mam szacunek, a o reszcie mam z gola odmienne zdanie. I takie jest moje prawo.
Olu mimo twoich najszczerszych chęci nie jestes mnie w stanie przekonać do tego ze nie sypniesz. Nikt mnie do tego nie przekona, a juz na pewno nie osoba która nigdy nie miała stycznosci z naszym organem scigania. Sorry might. Trzeba miec naprawde grubo poukładane w bani żeby oszukać piesków, osobiscie nigdymi sie to nie udało, stad 5 wyroków i pobyt w pudle. Nie uważam sie za znawce tematu, ale smiem twierdzic iż mam male doświadczenie i jako taką wiedze. I co najistotniejsze, znam to z doświadczenia, a nie z opowieści.
P.S
tak wiesz, cała grupa moderatorów na tym forum to starsi aspiranci, a administrator jest komendantem KP w Szczergółkach Dużych. Drodzy userzy przepraszamy za wyciąganie od was informacji i przekazywanie je jako materiałów w celach szkoleniowych w zakresie działań operacyjnych pod blokiem i innych niebezpiecznych miejschach, ale wiecie : Bóg, honor, Ojczyzna i wszystko dla naszego narodu i rodaków. A was modowie i admini przepraszam za zdemaskowanie tej pilnie strzeżonej tajemnicy. Przeprasza... chlip chlip
Chciałem tylko dodać że dwa złote teksty na przesłuchaniu to "nie pamiętam" i "byłem bardzo pijany". Poradził mi to mój adwokat a koleś chyba wie o czym mówi.
B.
A jezeli wydupczyłbys laske twojego kumpla? Nie wjebał by ci? Jezeli by ci nie przykurwił to masz ciotowatych kumpli. Powiedziałeś ze obojętnie za co, to jest przykład zaliczający sie do "obojętnie za co".
"Nigdy nie mow nigdy"
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/1/196ed7fd-1547-4780-9408-a6475e3ebda5/5mefa.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250519%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250519T102902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=5a9199435a6ee70312d2ef0e4c47e0c88c25903e9a5f26c371fc70cb45b5f680)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lice.jpg)
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta
W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kazik.jpg)
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach
Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.