Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 637 / 17 / 0
idk: No jest to zwykłe zaokrąglenie, w 150g wychodzi że jest 75mg. Przy podaniu ilości na 15 ml jest trochę poniżej 10, widać woleli zaokrąglić w dół, pewnie nie można podawać, że substancji czynnej jest więcej, niż faktycznie w danym leku się znajduje. Pewnie też nie spodziewali się, że ćpuny będą siedzieć z kalkulatorami i obliczać jaka będzie faza po całym syropie ;)
  • 2878 / 21 / 0
W pierwszym wyliczeniu wychodzi 75mg kodeiny, w drugim 69.6mg. Które dane są faktyczne?
Skąd wiesz, która liczba jest prawidłowa, by mówić, że zaokrąglili w dół, a nie w górę? ;) hę?

Tak samo jak nie można podawać, że jest mniej, niż się faktycznie znajduje - to jest oszustwo.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 597 / 2 / 0
Wiem, że waga płynu zależy od wielu czynników, i od temperatury i cukru i ekstraktów z ziół ewentualnych i wszystkiego (nie wspominając już o działąjącym ciążeniu czy wysokości nad poziomem morza wręcz lol). Po prostu 100g to nie litr, ni espodziewał bym się wielkich odchyleń, stąd powiedziałem że mniej więcej 100ml = 100g. 115 - 150g to nie taka wielka różnica, choć i tak większa niż się spodziewałęm. ;)
Ulotka pojebana, spróbował bym policzyć ale dziś tylko pale pije i zamulam więc chyba odpuszczam atm. %-D
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 1262 / 17 / 0
Ej to wylicznie ile jest sufa gówna w tym thio bo jak ma w sobie alko i kodę to fajna opcja zastępcza :D
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Co Ty tam blubrasz?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1041 / 4 / 0
NLZ, nie wiem o co pytasz... Jeśli o ilość sulfo w syropie Thiocodin, bo nic innego mi do głowy nie przychodzi, to tyle samo co paka tabletek. Ilości substancji w syropie i tabletkach są takie same. A jeśli o ilość sulfo w syropie HerbaPini, to nie ma go tam wcale. Przecież podali wcześniej skład.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.